Započela prva faza rekonstrukcije javne rasvjete u općini Vinica Foto: Općina Vinica

Započela prva faza rekonstrukcije javne rasvjete u općini Vinica

Varaždinske vijesti | 10.9.2019. u 16:19h | Objavljeno u Našim krajem

U ponedjeljak je u Općini Vinica započeta rekonstrukcija javne rasvjete, odnosno postavljanje LED svjetiljki. U ovoj 1. fazi postavit će se 164 nove svjetiljke i to na županijskoj cesti ŽC 2029, počevši od Gornjeg Ladanja (Tabana) do Donjeg Vratna.

Ukupna investicija 1. faze rekonstrukcije javne rasvjete stajat će 247.640 kuna, a sredstva će se u cijelosti izdvojiti iz općinskog proračuna.

- Ovo je 1. faza jer mi na području naše općine imamo preko 600 rasvjetnih tijela, što ćemo pokušati realizirati kroz natječaje resornih ministarstava i Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti. Načelnik je u ponedjeljak obišao dio Varaždinske ulice u Donjem Vratnu, gdje je obavljena zamjena te se može reći da su rasvjeta i vidljivost puno bolji, a što će, nadamo se, pozitivno komentirati i sami mještani - ističu iz Općine Vinica.

- Ovim postavljanjem rasvjete najnovije LED generacije ostvarit će se značajne uštede tako da će sada svijetliti sve svjetiljke i to na svim stupovima, a ne kao dosad na svakom drugom. Zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske i novom Zakonu o fiskalnoj decentralizaciji Općina je mogla izdvojiti ukupna sredstava za ovu 1. fazu rekonstrukcije općinske javne rasvjete - izjavio je načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac.

vinica_javna_rasvjeta_2.JPG

vinica_javna_rasvjeta_5.JPG

vinica_javna_rasvjeta_6.JPG

vinica_javna_rasvjeta_4.JPG

vinica_javna_rasvjeta_3.JPG

vinica_javna_rasvjeta_1.jpg