Započela obnova Andrijine kule u Gornjem Knegincu Foto: Općina Gornji Kneginec

Započela obnova Andrijine kule u Gornjem Knegincu

Varaždinske vijesti | 30.9.2023. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Započinju radovi na konstruktivnoj i građevinskoj obnovi Andrijine kule u Gornjem Knegincu.

U okviru provedbe ovog projekta izrađen je projekt konstruktivne obnove, nakon čega slijede arheološki radovi, građevinsko obrtnički radovi te uređenje okoliša.

- Namjera Općine Gornji Kneginec je da ove godine u potpunosti dovrši započeti projekt, odnosno da se izvedu svi planirani radovi konstrukcijske obnove objekta i da objekt Andrijine kule bude u potpunosti saniran - priopćili su iz Općine Gornji Kneginec.

Općina je provela postupak nabave za izvođenje radova na obnovi Andrijine kule u Gornjem Knegincu, a pristigla je jedna ponuda i to ponuditelja ALVIN, obrt za graditeljstvo, iz Ljubeščice, s cijenom od 65.987,00 eura bez PDV-a, odnosno 82.483,75 eura s PDV-om.

Ugovorom o financiranju programa Općini Gornji Kneginec dodijeljena su sredstva Ministarstva kulture i medija u iznosu od 19.908,42 eura za financiranje programa zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara.

Preostali dio potrebnih financijskih sredstva u iznosu od 62 tisuće eura, odnosno do ukupne vrijednosti ugovorenih radova sanacije kule, osigurala je Općina Gornji Kneginec u svom proračunu.

kula_kneginec_29092023_1.jpg

kula_kneginec_29092023_2.jpg