ZAKLADA GRADA IVANCA „Pomognimo Mladenu Kušenu u nabavi invalidskog pomagala“

J.Š./ Varaždinske vijesti | 14.6.2021. u 08:30h | Objavljeno u Našim krajem

Zaklada Grada Ivanca počela je s provedbom humanitarne akcije „Pomognimo Mladenu Kušenu u nabavi invalidskog pomagala“.

Cilj akcije jest prikupljanje financijskih donacija kojima će se našem sugrađaninu Mladenu Kušenu iz Ivanca omogućiti nabava elektromotornog dodatka za invalidska kolica te mu tako omogućiti veću mobilnost.

Mladenu je 45 godina, otac je dvoje djece koja pohađaju osnovnu školu, supruga je zaposlena kao osobna asistentica.

Trajni invalid ostao je prije pet godina. Prilikom povratka s Ivančice na njega je tada kod pilane u Rajterovoj ulici naletjelo vozilo. Nakon teške prometne nesreće u kojoj je zadobio višestruke, po život opasne ozljede i jedva preživio, ostao je prikovan za invalidska kolica. U bolnici i na terapijama u toplicama proveo je gotovo 7 mjeseci.

Pošto mu je kretanje u kolicima samo po sebi otežano i vrlo ograničavajuće (naročito po neravnom terenu, dok je po travnatom terenu nemoguće), želja je da se nabavi elektromotorni dodatak za kolica koji bi Mladenu omogućio veću mobilnost, a samim tim i veću samostalnost u obavljanju raznih poslova koji proizlaze iz života četveročlane obitelji.

Budući da se cijena navedenog pogona kreće oko 35.000 kuna i da Zaklada (koja je tek počela djelovati i raspolaže ograničenim sredstvima) sama ne može izdvojiti cjelokupni iznos, pokrenuta je humanitarna akcija s pozivom i zamolbom svim građanima dobra srca da izdvoje novčani prilog za ovu akciju.

Prilog se može uplatiti na poseban žiroračun otvoren kod Zagrebačke banke, IBAN: HR0723600001502926004, svrha: Pomognimo Mladenu Kušenu u nabavi invalidskog pomagala.

Jednako tako, pozivamo organizatore pojedinih sportskih, kulturnih i drugih događanja koja će se odvijati u predstojećem vremenu da ih usmjere humanitarno te da prikupljene priloge također uplate na ovaj račun.

Grad Ivanec je, kao organizator Ivanečkog kotlića, već objavio da će sva prikupljena sredstva od dobrovoljnih priloga usmjeriti u ovu akciju.

Također, Gradu su javile i pojedine udruge koje također najavljuju da će za Mladena izdvojiti posebne priloge.

Za provođenje ove akcije Zaklada Grada Ivanca je, kao organizator, dobila posebnu dozvolu mjerodavnog Upravnog odjela Varaždinske županije.

Akcija završava 8. kolovoza.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci