Zagrebački učenici obišli Tvornicu obuće Ivančica, a tiskat će i postolarsku slovaricu te kalendar

Grad Ivanec/vv | 27.4.2023. u 17:52h | Objavljeno u Našim krajem

Ovoga su tjedna Ivanec obišli učenici Osnovne škole Augusta Šenoe i Područne škole Pongračevo iz Zagreba. 

U sklopu projekta "Uskoči pa kreni" u kojem restauriraju i dizajniraju obuću, smišljaju svoje modne marke i logo, ali i provode brojne druge aktivnosti na temu obuće i postolarstva, posjetili su Tvornicu obuće Ivančica. 

Obišli su i ivanečke bajere, a kako je vrijeme bilo prekrasno a priroda još ljepša, zadržali su se i dulje od planiranog. 

11081.jpeg

ŠRD Ivanec je djeci i njihovim učiteljima osigurao prostor za ugodan boravak u Ivancu. 

Inače, u njihov projekt uključeni su i Dječji vrtić Potočnica, Srednja škola za modu i dizajn, Tekstilno-tehnološki fakultet (Varaždin) i Dom za starije osobe Trešnjevka.

U sklopu cijelog projekta objavit će slikovnicu "Neumorni putnik" koju su napisali učenici 5. razreda, a ilustrirali učenici 1. i 2. razreda. U planu je i tiskanje postolarske slovarice  i postolarskoga kalendara pa će nam biti drago vidjeti ukoliko u ovim publikacijama budu preneseni i dojmovi iz ivanečke Tvornice obuće.

Domaćin gostima bila je i Turistička zajednica grada Ivanca, koja ih putem mini predavanja upoznala s Gradom i nekim posebnostima te za svih stotinjak učenika osigurala promotivne materijale i publikacije.

11082.jpeg

11080.jpeg

11078.jpeg

11077.jpeg

11079.jpeg