Za uređenje zapuštenog mjesnog doma iz EU stiže 252.000 kuna Foto: Branko Težak

Za uređenje zapuštenog mjesnog doma iz EU stiže 252.000 kuna

vv / grad ivanec | 21.2.2020. u 19:07h | Objavljeno u Našim krajem

U Jerovcu Gornjem u punom su jeku radovi na rekonstrukciji mjesnog društvenog doma. Trošan objekt, koji je vapio za energetskom obnovom, rekonstruira se od poda do krova, a većina potrebnih novčanih sredstava – 252.000 kuna od ukupno potrebnih 293.980 kuna - osigurana je iz EU poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, prijavom Grada Ivanca na natječaj LAG-a Sjeverozapad.

drustveni_dom-jerovec-200220.jpg

Investicija je vrijedna gotovo 294.000 kuna, a od toga je iz EU fonda osigurano 252.000 bespovratnih kuna. Temeljem provedenog postupka javne nabave Grad je izvođenje radova povjerio tvrtki ISF iz Ivanca koja je tijekom veljače izvela znatan dio radova pa je nekad trošan objekt već uvelike promijenio svoj izgled.

Među ostalim, sagrađen je novi krov, ožbukani su unutarnji prostori, uređeni podovi, postavljena je nova stolarija, izvedene su nove električne i plinske instalacije, a predstoji i izvođenje niza drugih radova.

U četvrtak, 20. veljače, radove na objektu razgledao je gradonačelnik Milorad Batinić u pratnji resorne pročelnice Marine Držaić te s direktorom ISF-a Tomom Fištrekom i predstavnikom nadzornog organa Lukom Vidonijem iz IPC-a inženjering razgovarao o tijeku radova i načinu njihova izvođenja.

Uređenjem društvenog doma, građani i mladi Jerovca Gornjeg dobit će ugodno mjesto u kome će moći održavati razna društvena i obiteljska okupljanja, sastanke mjesnog odbora i izbore, edukacije i tribine, dječje i kulturne manifestacije i sl.

drustveni_dom7-jerovec-200220.jpg

Označeno u