Za projekte 14 općina i gradova s područja LAG-a Sjeverozapad 3,5 mil. kuna

Za projekte 14 općina i gradova s područja LAG-a Sjeverozapad 3,5 mil. kuna Foto: LAG Sjeverozapad

Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad, koja je 27. ožujka održana u lepoglavskom Domu kulture, objavljeni su rezultati natječaja za Tip operacije 7.4. – Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, koji je LAG Sjeverozapad raspisao u listopadu prošle godine.

Projektne prijedloge na ovaj natječaj prijavilo je svih 14 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad. Njihova je ukupna vrijednost 6 milijuna i 653 tisuće kuna, a zatraženi iznos potpore je 3 milijuna i 467 tisuća kuna.

- LAG Sjeverozapad je nakon raspisanog natječaja primio 14 projekata, koji se odnose na takozvanu malu društvenu infrastrukturu, čija ukupna pojedinačna vrijednost ne smije prelaziti iznos od 100 tisuća eura. Zahvaljujem svojim kolegama, gradonačelnicima i načelnicima, koji su na ovaj natječaj LAG-a prijavili doista kvalitetne projektne prijedloge. Jedinice lokalne samouprave će tako, zahvaljujući potpori LAG-a Sjeverozapad, moći urediti i opremiti dječja i sportska igrališta, urediti groblja i grobne kuće, društvene domove i dječje vrtiće, što će sigurno utjecati na poboljšanje komunalne infrastrukture te na povećanje standarda na području našega LAG-a - istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

Potpore u iznosu od 252 tisuće kuna dobit će Općina Donja Voća za rekonstrukciju Športskog nogometnog kluba Vindija, Grad Lepoglava za rekonstrukciju velikog nogometnog igrališta u Lepoglavi, Općina Klenovnik za rekonstrukciju mjesnog groblja u Klenovniku, Općina Petrijanec za parterno uređenje parcele groblja, Općina Cestica za rekonstrukciju društvenog doma u Virje Otoku, Općina Sračinec za rekonstrukciju grobne kuće, Općina Bednja za izgradnju mini dvorane za sport i rekreaciju u Plešu, Općina Sveti Ilija za rekonstrukciju groblja u Žigrovcu, Općina Vinica za postavljanje montažnih tribina na sportskom terenu, Općina Maruševec za rekonstrukciju sportske građevine na nogometnom igralištu, Općina Beretinec za uređenje dječjeg igrališta u Beretincu te Grad Ivanec za rekonstrukciju društvenog doma u Gornjem Jerovcu. Općina Vidovec će dobiti 223.780 kuna za rekonstrukciju dječjeg igrališta, a Gradu Varaždinu će biti dodijeljena potpora LAG-a od 220 tisuća kuna za opremanje dječjeg igrališta uz sportske terene u Gornjem Kućanu.

Na sjednici Upravnog odbora LAG-a prihvaćena je izmjena Lokalne razvojne strategije, u svrhu pripreme novog natječaja za Tip operacije 4.1.1., koji će LAG Sjeverozapad raspisati ove godine.

- U nepunih godinu dana naša je lokalna akcijska grupa provela dva natječaja iz programa Ruralnog razvoja, čiji ukupni iznos potpora iznosi gotovo 6 milijuna kuna. Naš je LAG tako i prema tom kriteriju jedan od najsupješnijih lokalnih akcijskih grupa u Republici Hrvatskoj, a po ukupnom iznosu potpora u poljopivredi i društvenom razvoju čak nadmašuje i Varaždinsku županiju - naglasio je Škvarić na sjednici Upravnog odbora LAG-a Sjeverozapad.

lag_sjeverozapad_2.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.