Za potporu projektima i programima organizacija civilnog društva Grad Lepoglava izdvojio 385.000 kuna Foto: Grad Lepoglava

Za potporu projektima i programima organizacija civilnog društva Grad Lepoglava izdvojio 385.000 kuna

Varaždinske vijesti | 6.8.2021. u 10:00h | Objavljeno u Našim krajem

Predstavnici organizacija civilnog društva čiji su programi i projekti putem javnog natječaja odabrani za financiranje sredstvima iz gradskog proračuna, potpisali su 29. srpnja s Gradom Lepoglavom ugovore o njihovom financiranju.

Projekti odnosno programi organizacija civilnog društva koje će Grad Lepoglava u ovoj godini financirati s ukupno 385.000 kuna odabrani su putem provedenog javnog natječaja. Od pristigle 32 prijave odabrano je njih 31. Riječ je o projektima i programima koji su zadovoljili kriterije natječaja među kojima i onaj da se njihovom provedbom podiže kvaliteta života na području Grada Lepoglave.

- Brinemo o sveukupnom razvoju Grada Lepoglave pa tako i o razvoju društvenog segmenta koji čine udruge odnosno ljudi okupljeni u udruge koje svojim radom i programima stvaraju nove sadržaje. Dugi niz godina Grad Lepoglava financijski podupire njihovu provedbu što smo učinili i ove godine ne smanjujući ukupan iznos planiranih sredstava unatoč krizi izazvanoj epidemijom virusa COVID 19 - poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić ističući da Grad Lepoglava financira projekte i programe i onih organizacija civilnog društva koje nemaju sjedište u Gradu Lepoglavi, ali koje svoje projekte i programe provode na njegovom području.

lepoglava_ugovori_udruge_29072021_2.jpg

- Dodjeljenim sredstvima Grad Lepoglava će nam omogućiti provedbu dva projekta na području Grada Lepoglave, a vezani su za promociju zdrave medne prehrane u dječjim vrtićima i osnovnim školama odnosno za pomoć pčelarima s gradskog područja. Na ovaj način nastavljamo odličnu suradnju s Gradom Lepoglavom koji nam na ovaj način pruža potporu u radu i u ostvarenju naših ciljeva - zahvalio je na potpori Milan Vukovski, tajnik Pčelarske udruge Čmalico iz Bednje koja okuplja pčelare s područja Grada Lepoglave.

Osim proračunskih sredstava dodijeljene organizacijama civilnog društva putem navedenog javnog natječaja, Grad Lepoglava financijski podupire i rad gradske Vatrogasne zajednice te Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave koje okupljaju vatrogasna društva odnosno sportske klubove i rekreativce s gradskog područja.

- Za potrebe Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave u ovoj smo godini izdvojili 2.100.000 kuna, a za rad Sportske zajednice 1.100.000 kuna što, zajedno s 385.000 kuna dodijeljenih organizacijama civilnog društva putem provedenog javnog natječaja, iznosi gotovo 3.600.000 kuna uloženih u rad naših udruga – poručio je gradonačelnik Škvarić.

lepoglava_ugovori_udruge_29072021_3.jpg

lepoglava_ugovori_udruge_29072021_4.jpg

lepoglava_ugovori_udruge_29072021_1.jpg