Za osjemenjivanje goveda 26,54 eura, a krmača putem Veterinarske 19,90 eura

vv | 10.1.2023. u 18:20h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Varaždinske Toplice prepoznaje potrebe svojih poljoprivrednika: I u 2023. godini nastavljaju s vrijednim subvencijama

Poticanje razvoja poljoprivrede i gospodarstva kroz subvencije poljoprivrednicima s područja Grada Varaždinskih Toplica i poticanje razvoja jedna je od važnih mjera sa kojima Grad nastavlja i ove godine.

U interesu poticanja razvoja stočarstva i govedarske proizvodnje u gradskom su proračunu i u ovoj godini osigurana vrijedna sredstva.

Sredstva su namijenjena za sufinanciranje umjetnog osjemenjivanja goveda, u iznosu od 26,54 eura te za sufinanciranje umjetnog osjemenjivanja krmača za uzgajivače koji osjemenjivanje vrše putem Veterinarske ambulante, u iznosu od 19,90 eura po grlu, a za uzgajivače koji sami vrše osjemenjivanje sufinanciranje se isplaćuje prema iznosu kupljenih doza.

Da je riječ o još jednoj hvalevrijednoj mjeri potvrdila je i gradonačelnica Dragica Ratković.

- U današnjim iznimno izazovnim vremenima postajemo sve svjesniji važnosti poljoprivrede i samoodrživosti. Mi kao Grad to smo prepoznali i ranije te me posebno veseli da ćemo naše poljoprivrednike i gospodarstvenike nastaviti podržavati i u novoj godini – kazala je Ratković te dodala kako će ukoliko se ukaže potreba ta sredstva i povećati.

Na temelju podnijetih zahtjeva poljoprivrednika u protekloj godini isplaćeno je ukupno 2.834,21 eura ili 21.354,37 kuna.