Za obrazovanje u Općini Trnovec Bartolovečki 3,1 milijuna kuna: ulaganje u mlade najbolja investicija!

VV | 2.3.2019. u 09:55h | Objavljeno u Našim krajem

U 2018. godini Općina Trnovec Bartolovečki raspolagala s ukupno 13.904.108,54 kune ili 100,47 posto planiranog iznosa prihoda. U odnosu na prethodnu godinu prihodi su bili 34,57 posto veći. Ukupni rashodi bili su 14.037.938 kuna.

- Planirali smo naš proračun odgovorno i realno, a izvršenje proračuna odnosno ukupni prihodi potvrda su toga. Raduje i podatak da su prihodi za gotovo 35 posto veći u odnosu na prethodnu godinu. Ovakav način upravljanja financijama nastavit će se i u ovoj, ali i idućim godinama – rekao je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec na sjednici Općinskog vijeća na kojoj je na dnevnom redu bio izvještaj o proračunu za prošlu godinu.

Potpore za udruge

Vijećnici su raspravljali i o izravnoj dodjeli sredstava financijske potpore prema programima rada udruga. Odnosi se to na vatrogasne djelatnosti odnosno pet dobrovoljnih vatrogasnih društava, sportske djelatnosti šest klubova, lovstvo, zaštitu okoliša i rekreacije koje provodi šest udruga. Nadalje, četiri udruge bave se kulturno-umjetničkim djelatnostima te čuvanjem i prezentacijom običaja. Tu su i aktivnosti Udruge poduzetnika, Agro udruge, Udruge umirovljenika i starijih osoba te Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranka Varaždin kluba Trnovec Bartolovečki.

– Naše udruge okupljaju kroz svoje aktivnosti veliki broj mještana općine. Bilo da je riječ o sportu, vatrogastvu, kulturi i čuvanju tradicije našeg kraja, udruge rade sjajan posao i najmanje što se može učiniti je kroz financijsku potporu za njihove projekte olakšati im rad – poručio je načelnik.

Članovi Općinskog vijeća donijeli su i program rada Vijeća u 2019. godina, a među brojnim temama o kojima će se raspravljati svakako se ističu one o općinskom proračunu te njegovim izmjenama i dopunama.

Potvrđene su izmjene i dopune programa javnih potreba u pojedinim područjima za prošlu godinu. Tako je za brigu za djecu predškolske dobi, odgoj i osnovno obrazovanje te srednjoškolsko i visoko obrazovanje u proračunu osigurano 3,1 milijun kuna, u zdravstvu 673.000 kuna, sportu 517.000 kuna kulturi 455.000 te komunalnoj infrastrukturi dva milijuna kuna, za građenje i opremanje tri milijuna kuna, a za razvojne programe 8,7 milijuna kuna.

Ulaganja za budućnost

– Svakako treba istaknuti iznos od 3,1 milijun kuna koji je uložen u obrazovanje. Naime, ulaganje kroz predškolski odgoj te osnovno, srednjoškolsko i visoko obrazovanje, najbolje je ulaganje u mlade odnosno budućnost naše općine. Ova razina izdvajanja sredstava predviđena je i za ovu godinu – potvrdio je Šamec.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci