Za nabavku zaštitne opreme iz proračuna Općine Vidovec 70.000 kuna Foto: Općina Vidovec

Za nabavku zaštitne opreme iz proračuna Općine Vidovec 70.000 kuna

VV | 5.5.2020. u 11:35h | Objavljeno u Našim krajem

U vrijeme kada je cijeli svijet suočen s pandemijom koronavirusa, Općina Vidovec među prvima je krenula u nabavu zaštitne opreme kako bi pravovremeno zaštitila one kojima je to bilo najpotrebnije.

Nabavljeno je 8.410 zaštitnih rukavica, 3.980 zaštitnih maski, 3.000 jednokratnih zaštitnih kapa, 410 zaštitnih odjela (kombinezona), 12 zaštitnih vizira, 66 komada dezinfekcijskih sredstva i ostale opreme među kojima je 30 prsluka i 30 kapa za povjerenike i članove Stožera civilne zaštite Općine Vidovec.

Vidovečki načelnik Bruno Hranić osobno je dijelio zaštitnu opremu ordinacijama obiteljske medicine i stomatološkim ordinacijama, članovima Stožera civilne zaštite, trgovinama, frizerskim salonima i mještanima. Operativnim vatrogascima VZO Vidovec koji su obavljali redovne ophodnje vezane uz poštivanje mjera ograničenja kretanja podijelio je zaštitne maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva. Također, zajedno sa Stožerom civilne zaštite redovito je obavljao ophodnje i organizirao dostavu namirnica starijim mještanima.

- Dosad je iz općinskog proračuna izdvojeno oko 70.000 kuna za nabavu zaštitne opreme. Ako će postojati potreba, Općina će nabaviti još zaštitne opreme. Zdravlje naših zdravstvenih djelatnika, trgovaca, vatrogasaca, frizera i ostalih mještana je na prvom mjestu, a zaštita i poštivanje protuepidemijskih mjera mogu pomoći zaustaviti širenje koronavirusa- naglasio je načelnik Hranić.