Za LED rasvjetu osigurano 300 tisuća eura: potpisan ugovor za radove u Krklecovoj ulici u Trnovcu

Varaždinske vijesti | 14.9.2023. u 15:19h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Trnovec Bartolovečki ovih su dana ili završeni ili pak su u tijeku brojni radovi, a uskoro će početi realizacija još jednog projekta – postavljanje javne rasvjete u Ulici Gustava Krkleca u naselju Trnovec.

Riječ je o ulici koja dosad nije imala javnu rasvjetu, projekt je vrijedan 23.500 eura, a ugovor o izvođenju radova potpisali su načelnica Verica Vitković i uime tvrtke MARS d.o.o. Josip Košutić.

- Ovu smo investiciju planirali u općinskom proračunu i riječ je o isključivo našim sredstvima. Na natječaju za izvođača radova odabrana je tvrtka MARS, dok će nadzor obavljati tvrtka Tesla i vjerujem da će nakon uvođenja u posao radovi krenuti i uspješno završiti na vrijeme. Zahvaljujem programskim partnerima koji su podržali naš proračun i ovaj projekt. Raduje me što će konačno i ova ulica imati javnu rasvjetu jer mještani to zaslužuju – rekla je načelnica Vitković.

Josip Košutić najavio je da će radovi početi za desetak dana.

- Rok za izvođenje je tri mjeseca, ali radovi će završiti i prije tog roka. Treba postaviti betonske stupove po cijeloj ulici, dakle postaviti mrežu, uzemljenja i LED rasvjetu. No bez obzira na opsežne radove, ulica neće biti zatvorena, dovoljno je široka pa ćemo raditi ne smetajući nikome, a imat ćemo i prometnu regulaciju – rekao je Košutić.

I dok mještani Krklecove s nestrpljenjem očekuju da njihova ulica u večernjim i noćnim satima konačno bude potpuno osvijetljena, i stanovnici Dravske ulice u Trnovcu imaju razloga za zadovoljstvo.

Naime, zahvaljujući odličnoj suradnji s HEP-om, odnosno varaždinskom Elektrom, u toj su ulici dotrajali drveni stupovi zamijenjeni sa 17 betonskih stupova.

- Ti su nam betonski stupovi bili neophodni jer smo imali priključke optičke mreže. To je bilo najjednostavnije preko betonskih stupova, ali ono što je najvažnije je da Općina Trnovec Bartolovečki u proračunu planira u cijeloj općini, pa tako i u Dravskoj ulici u Trnovcu, postaviti LED rasvjetu – istaknula je načelnica.

Dodala je da će uskoro početi postupak javne nabave za uvođenje LED rasvjete u ukupnoj vrijednosti od gotovo 300 tisuća eura.

- Sva sredstva osigurana su u općinskom proračunu i vjerujem da će postupak biti uskoro i završen. Slijedi savjetovanje, nakon toga javna nabava i onda izvođenje radova. Želimo uštedjeti, želimo biti energetski učinkoviti i zbog toga smo u općinskom proračunu osigurali sredstva kako bi cijela naša općina imala LED rasvjetu – kazala je načelnica Vitković.