Za LED rasvjetu Općini Petrijanec 100.000 kn iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Foto: Općina Petrijanec

Za LED rasvjetu Općini Petrijanec 100.000 kn iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova

Varaždinske vijesti | 17.5.2018. u 09:14h | Objavljeno u Našim krajem

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije raspisalo je natječaj u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice iz kojeg je Općini Petrijanec odobreno 100.000 kuna za projekt "Energetski učinkovita i ekološka javna rasvjeta na području općine Petrijanec".

Riječ je o investiciji LED rasvjete – gotovo 220 rasvjetnih tijela, nosača te njihovo postavljanje na D2 dionici (Petrijanec – Majerje), a cjelokupna investicija iznosi 700.000 kuna.

– Ugradnjom nove LED, tj. zamjenom stare neekonomične rasvjete smanjit ćemo rashode na kontu za javnu rasvjetu, a samim time i znatno racionalizirati potrošnju. Za spomenuti je još da je LED rasvjeta krajem godine postavljena u Ulici Butina te djelomično u Ulici A. Starčevića u Petrijancu, a u Majerju u Ulici Matije Gupca završena je rekonstrukcija i elektrifikacija mreže također s novom LED rasvjetom – rekao je općinski načelnik Željko Posavec.

Inače, cilj projekta Općine Petrijanec jest podizanje kvalitete i učinkovitosti sustava javne rasvjete kroz uštede u potrošnji električne energije i troškova održavanja, smanjenja emisije CO2 i svjetlosnog onečišćenja, povećanje prosječne osvijetljenosti i usklađenje s normama kao uvjet prometne sigurnosti.

Kako ističu iz Općine Petrijanec, preostali dio sredstava osigurat će se rebalansom u proračunu, a nakon provedene javne nabave očekuje se da će u kolovozu započeti radovi zamjene nove LED rasvjete.

opcina_petrijanec_-_ministarstvo_regionalnog_razvoja_i_fondova_europske_unije_1.jpg

opcina_petrijanec_-_ministarstvo_regionalnog_razvoja_i_fondova_europske_unije_2.jpg

opcina_petrijanec_-_ministarstvo_regionalnog_razvoja_i_fondova_europske_unije_3.jpg

opcina_petrijanec_-_ministarstvo_regionalnog_razvoja_i_fondova_europske_unije_4.jpg