Za (do)gradnju vrtića u Ivancu i Radovanu bespovratnih 10,38 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 21.10.2022. u 16:53h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Grad Ivanec obaviješten je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja da su projekti koje je kandidirao za dogradnju Dječjeg vrtića Ivančice u Ivancu i gradnju novog vrtića u Radovanu uspješno prošli kroz fazu procjene projektnih prijedloga u postupku dodjele bespovratnih sredstava te se sada upućuju u sljedeću fazu postupka, a to je dodjela Odluke o financiranju.

Ukupna bespovratna sredstva iznose 10,38 milijuna kuna, od čega 4,89 milijuna kuna za vrtić u Ivancu i 5,47 milijuna za vrtić u Radovanu.

Radi se o maksimalnim sredstva koja je Grad Ivanec, sukladno uvjetima Poziva, mogao tražiti kao bespovratni udio sredstava u prijavljenim projektima. 

Nakon što Grad resornom ministarstvu dostavi određene obrasce i izjave, slijedi donošenje Odluke o financiranju, a nakon toga i potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Kako podsjećaju, na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“, raspisan iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost, Grad je podnio dvije prijave – za dogradnju vrtića u Ivancu i gradnju novog vrtića u Radovanu.

Dogradnjom ivanečkog vrtića omogućio bi se upis dodatnih 48-ero mališana, dok bi se gradnjom novog vrtića u Radovanu omogućio upis dodatnih 64-ero djece.