Za 14 udruga s područja Općine Vinica 158.000 kuna Foto: Općina Vinica

Za 14 udruga s područja Općine Vinica 158.000 kuna

VV | 24.5.2019. u 08:15h | Objavljeno u Našim krajem

Na temelju provedenog javnog poziva za financiranje projekata i programa udruga u Općini Vinica u ovoj godini, u utorak, 21. svibnja održano je potpisivanje Ugovora o izravnoj dodjeli financijskih sredstava udrugama/organizacijama civilnog društva za programe i projekte od interesa za Općinu u 2019. godini.

Na javni poziv svoje planove i programe prijavilo je ukupno 14 udruga koje djeluju na podrućju cijele Općine. Prijavljene udruge koje su ujedno i potpisale ugovor su Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata – Klub Vinica, Udruga vinogradara "Vinea" Vinica, Športsko ribolovni klub Vinica, Udruga mladih "UMAMI" Vinica, Kulturno umjetničko društvo "Vinica", Udruga za sport i rekreaciju Kapla, Udruga umirovljenika Općine Vinica, Biciklistički akademski sportski klub Vinica, Udruga za njegovanje puhačke glazbe, Košarkaški klub Vinica, Lovačka udruga "Opeka" Vinica, MK Bombelles, Nogometni klub Vinica i Odbojkaški klub Vinica.

Na početku potpisivanja, načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac je pozdravio sve predstavnike Udruga.

- Za djelovanje udruga te projekta i programa ukupno iz proračuna izdvojilo 158.000 kuna te da se na taj način želi potaknuti, ali ujedno i poduprijeti rad svih udruga na području Općine Vinice, ali i njihovo međusobno djelovanje - istaknuo je načelnik.