Vugrin: Kada će se riješiti problem teretnog prometa kroz Jalkovec? Foto: NS - Reformisti

Vugrin: Kada će se riješiti problem teretnog prometa kroz Jalkovec?

Varaždinske vijesti | 13.4.2019. u 13:35h | Objavljeno u Našim krajem

Problem teretnog prometa kroz Jalkovec već dugi niz godina muči stanovnike tog varaždinskog prigradskog naselja.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Jalkovca Robert Vugrin ističe da je u godinu i pol svog mandata na taj problem upozorio najmanje šest puta i na svim trima održanim koordinacijama gradonačelnika s predsjednicima Vijeća mjesnih odbora.

- Upozorio sam na taj problem i kroz definiciju prioriteta za Mjesni odbor Jalkovec krajem 2017. godine, zatim kroz dopis koji je išao u travnju 2018. godine na Upravni odjel za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša, još jednom u lipnju 2018. dopisom prema Upravnom odjelu za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo, te ponovljenim dopisom prema UO za komunalne poslove u srpnju 2018. godine sa zamolbom za bilo kakvom povratnom informacijom, odnosno, molbom da ukoliko su određene dodatne radnje po tom pitanju već poduzete, da nas upoznaju s aktualnim statusom projekta i njegovim terminskim planom – naglašava Vugrin.

Na jugozapadnom ulazu u Grad Varaždin u Jalkovcu nalazi se Zona malog i srednjeg poduzetništva, u kojoj je trenutno smješteno 40-ak poduzetnika, a zaposleno oko 800 ljudi.

Sama Zona je u nekoliko posljednjih godina povećala broj korisnika što je intenziviralo promet kroz samo naselje do zone, a postoji mogućnost da se u predstojećem razdoblju dodatno poveća broj korisnika. Činjenica je da određeni gospodarski subjekti za svoje redovno poslovanje moraju koristiti i transport teretnim vozilima.

S obzirom da se većina kuća naselja Jalkovec nalazi uz glavnu cestu, kretanje teretnih vozila ukupne dužine i preko 10 metara utječe na sigurnost mještana – prije svega pješaka i biciklista, i na kvalitetu življenja, s obzirom da teretna vozila prometuju kroz naselje i u sitnim noćnim satima.

- Ispred Vijeća mjesnog odbora na različitim sam razinama Grada Varaždina u više navrata zamolio da se što prije pokrenu potrebne radnje kako bi se našlo rješenje koje bi izmjestilo teretni promet iz samog naselja, odnosno da se pronađe cjelovito, održivo i ekološki prihvatljivo rješenje koje će predvidjeti kompletno teretno logističko rješenje za Zonu malog i srednjeg poduzetništva u Jalkovcu. Nisam dobio nikakvu informaciju o tome pa postavljam pitanje zašto Grad Varaždin ne rješava problem teretnog prometa u Jalkovcu? – kaže Vugrin.

Dodaje da u proračunu Grada Varaždina za 2019. godinu nisu predviđena nikakva sredstva vezana za rješavanje te problematike.

kamioni_-_Reformisti_Vugrin.jpg

kamioni_Jalkovec_1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci