Vrhunski treneri svjetski poznatog FC Liverpoola dolaze u Cesticu

| 7.7.2022. u 08:41h | Objavljeno u Našim krajem

Od 11. do 13. srpnja, Cestica će sa 40 polaznika biti središte nogometne scene za sve mlade i nadobudne nogometaše iz Hrvatske, ali i šire regije. Naime, NK Polet Cestica je uspjela dogovoriti organizaciju nogometnog kampa jednog od najpoznatijih svjetskih klubova, FC Liverpoola. Sama organizacija došla je inicijativom voditelja nogometnog centra Cestica i tajnika NK Poleta (C), Tomislava Hrnčića.

- Kao voditelj nogometno centra i navijač Liverpoola sam preko jednog portala pratio sve o njima i vidio sam da dolaze u Hrvatsku održati kamp u Kostreni. Preko e-mail adrese sam poslao upit da li ih zanima kakav kamp još negdje u Hrvatskoj, a dobio sam odgovor da ih jako zanima kamp na sjeverozapadu Hrvatske i tako je došlo do te suradnje. Trebali su ići u kamp Poleta iz Svetog Martina na Muri, ali su u Poletu bili skeptični, ali bio sam i ja u početku da je to tako lagano, ali zbilja jest - rekao je Hrnčić i također naglasio da su sve to organizirali u roku od tri tjedna što nije bio lagan pothvat, s obzirom da se takvi kampovi organiziraju oko tri mjeseca.

Liverpool FC International Academy Europe vodi službene programe treniranja mladih u regiji. Niz trodnevnih škola nogometa dostupan je za rezerviranje diljem Europe.

Na samom kampu će sudjelovati dječaci i djevojčice u dobi od 6 do 14 godina. Primarni cilj kampa je osigurati da igrači razviju nove vještine i tehnike, poboljšaju se kao igrači na terenu i izvan njega sve u svrhu da postanu što bolji nogometaš ili nogometašica. Sponzor kampa je i Općina Cestica.

Označeno u