Vitković: Neka su mjesta 20 godina bila zapostavljena, ali to ćemo sada ispraviti Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Vitković: Neka su mjesta 20 godina bila zapostavljena, ali to ćemo sada ispraviti

Varaždinske vijesti | 27.6.2023. u 18:30h | Objavljeno u Našim krajem

U općini Trnovec Bartolovečki u tijeku su radovi na nekoliko lokacija, a zahvaljujući najnovijim investicijama zadovoljni mogu biti i mještani Štefanca, Štefanec Marofa i Šemovca.

Rješava se, naime, problem star već više od dva desetljeća, s kojim su suočeni članovi DVD-a Štefanec. Kako je pojasnila načelnica Verica Vitković, vatrogasci svoje spremište imaju u zgradi Društvenog doma, a budući da je riječ o objektu u nizini u koju se prilikom svake kiše oborinske vode slijevaju s državne ceste i s lokalne prometnice, vozila i sva oprema često su u vodi.

trnovec_dom_stefanec_1.jpg

- Da bi to spriječili izvršeni su radovi na odvodnji te oborinske vode, s krova i s prometnica, gdje god postoji mogućnost dolaska vode. Vjerujem da će to vatrogascima dobro doći jer stvarno nema smisla da vozila i oprema budu u vodi prilikom svake veće kiše – kazala je načelnica.

trnovec_dom_stefanec_2.jpg

Ujedno je kod Društvenog doma završena izgradnja nove nadstrešnice kako bi se objekt mogao koristiti i s vanjske strane.

- Ovdje je prekrasna livada, nedavno smo postavili dječje igralište i preostaje nam još uređenje okoliša, no to nije sve! Trenutno se izvode radovi na elektroinstalacijama i vanjskoj rasvjeti kako bi objekt bio primjereno osvijetljen i kako bi se njime mogli koristiti u večernjim i kasnim satima. To je lijepa investicija za ovo mjesto i vjerujem da će ljudi biti zadovoljni što smo odlučili ove godine dio proračunskih sredstava uložiti u napredak i razvoj Štefanca. – rekla je Vitković.

trnovec_dom_stefanec_3.jpg

Osim što se naveliko radi u Štefancu, ove je godine u planu i završetak prometnice u Štefanec Marofu.

- U tijeku je postupak javne nabave jer nemamo ni asfaltni sloj. Budući da su Štefanec i Štefanec Marof u posljednjih 20 godina bili dosta zapostavljeni, sigurna sam da će mještani biti zadovoljni ulaganjima i svime što će se napraviti u njihovim naseljima – istaknula je trnovečka načelnica.

Osim spomenutih investicija, u tijeku je postupak javne nabave za adaptaciju i dogradnju grobne kuće u naselju Šemovec. Ukupna vrijednost predviđena troškovnikom je 143 tisuće eura i načelnica Vitković nada se da će se, iako ih nije lako pronaći, izvođači javiti te da će se i ta investicija uskoro moći realizirati.

trnovec_dom_stefanec_4.jpg