Vitković: I posljednja ulica u naselju Trnovec uskoro dobiva kanalizacijsku mrežu

Varaždinske vijesti | 15.10.2022. u 13:06h | Objavljeno u Našim krajem

Jedan od važnijih i dugoočekivanih projekata pred samim je završetkom. Naime, kako je najavila načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković, i posljednja ulica u naselju Trnovec uskoro će dobiti kanalizacijsku mrežu. Riječ je o investiciji koja je na području ovog naselja počela prije 17 godina, a na proljeće iduće godine konačno će i završiti.

Ulica Vladimira Nazora u Trnovcu inače je posljednja ulica u naselju koja nije imala kanalizacijsku mrežu, a radovi na njezinom uređenju sada su u punom jeku.

-Vjerujem da će mještani ulice biti zadovoljni, a zadovoljni smo i mi svi ostali. Naime, otpadne i oborinske vode spuštale su se u potok Zbel koji je zbog toga često bio zagađen – pojasnila je načelnica Vitković.

Radove na izgradnji kanalizacije vrijedne oko 2,8 milijuna kuna plus PDV zajednički sufinanciraju Općina Trnovec Bartolovečki Hrvatske vode.

Ove godine za radove na zacjevljenju, Općina je iz svog proračuna izdvojila 700.000 kuna, dok su ih Hrvatske vode sufinancirale s milijun kuna. Prema riječima načelnice Vitković radovi bi trebali biti gotovi na proljeće iduće godine kada je predviđeno i postavljanje prepumpne stanice.

Galerija slika