Više od pola milijuna kuna za provedbu projekta "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku" Foto: Grad Lepoglava

Više od pola milijuna kuna za provedbu projekta "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku"

VV | 19.6.2020. u 09:20h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Marijan Škvarić potpisao je danas u Zagrebu Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. - 2020. Ugovor se odnosi na projekt "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku" za čiju je realizaciju Gradu Lepoglavi, kao nositelju projekta, dodijeljeno 524.300 kuna bespovratnih sredstava.

Uz Grad Lepoglavu kao nositelja, u realizaciji projekta kojem je cilj zapošljavanje žena iz ciljane skupine u svrhu potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama, sudjelovat će i partneri – Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Varaždin, zatim Centar za socijalnu skrb Ivanec, Općina Klenovnik i Hrvatski Crveni križ - Zajednica udruga Društvo Crvenog križa Varaždinske županije.

- Ovim projektom pružit ćemo mogućnost zapošljavanja ženama koje teško nalaze posao. Uz to što ćemo tim ženama omogućiti da se opet uključe u tržište rada i da za svoj rad, za vrijeme trajanja projekta, primaju plaću, osigurali smo, a što nam je izuzetno važno, pomoć i brigu za naše starije i nemoćne sugrađane – istaknuo je gradonačelnik Škvarić prigodom potpisivanja ugovora.

Svečanost potpisivanja ugovora održano je nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a nazočio joj je i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku" gradonačelnik Marijan Škvarić potpisao je ispred nositelja projekta - Grada Lepoglave dok su potpise na Ugovor ispred Ministarstva rada i mirovinskog sustava te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije stavili ministar Josip Aladrović i ravnatelj Ante Lončar.

Ukupna vrijednost projekta je 524.300 kuna koliko je i odobreno bespovratnih sredstava za njegovu realizaciju. Projekt će se provodi na području Grada Lepoglave i Općine Klenovnik u periodu od 12 mjeseci.