Više od 90 biciklista na 12. biciklijadi Med skrajski bregi

Grad Ivanec/vv | 28.8.2023. u 12:24h | Objavljeno u Našim krajem

Više od 90 sudionika odazvalo se 12. biciklijadi Med skrajski bregi koju je DŠR Salinovec u nedjelju priredio u suradnji s Turističkom zajednicom grada Ivanca, Gradom Ivancem i Zakladom sv. Mihael.

Sve okupljene pozdravio je predsjednik DŠR-a Kruno Lepoglavec, a pozdravne riječi uputila im je i direktorica TZ-a Romana Pomper Pozder.

11862cc.jpg

cccc.jpg

U ime pokrovitelja, Grada Ivanca, zamjenik gradonačelnika Marko Friščić uputio je zahvalu svim malim i velikim te svim domaćim i gostujućim biciklistima na uključivanju u biciklijadu, čime pridonose razvitku sve popularnijeg cikloturizma.

Prof. Kruno Poje je iznio plan rute koja je zbog velike vrućine bila malo skraćena te upoznao bicikliste s pravilima sigurne vožnje.

Vozilo se rutom Salinovec – Ivanečka Željeznica – Stažnjevec – Cerje Tužno – Druškovec – Ribić Breg – Jerovec – Ivanec – Salinovec, dugom 27 km.

11866cc.jpg

Uz nagrade osigurane iz donacije Zaklade sv. Mihael i TZ Ivanec, posebne nagrade je dodijelio i organizator. Mladom nadom biciklijade proglašen je 7-godišnji Vito Cerovčec, koji je odvozio svih 27 km trase.

Nikola Jelić (75) proglašen je uzorom mladih, titulu miss bicikla osvojila je Dunja Cerovčec; nagradu za oldtimer godine dobio je Zvonko Kušter, a za Otkačenka godine proglašen je Mladen Malić iz Zagreba.

Otvaranju biciklijade nazočio je i predsjednik TZ Ivanec Boris Jagetić Daraboš, koji je u Salinovec stigao na biciklu iz 50-tih godina prošlog stoljeća. Na njemu je prezentirao i planinarsku torbu u novoj varijaciji, izrađenu tako da se može okačiti za bicikl, ali je jednako tako primjerena i za pješačke pohode.

11865cc.jpg

Zahvala za velik entuzijazam ide volonterima DŠR-a Salinovec te članicama koje su za sve sudionike ispekle brdo kolača.