Više neće biti blata na groblju u Novoj Vesi: traju radovi na uređenju groblja i obnova grobne kuće Foto: Ilustracija/Općina Petrijanec

Više neće biti blata na groblju u Novoj Vesi: traju radovi na uređenju groblja i obnova grobne kuće

IHR/Varaždinske vijesti | 13.2.2019. u 17:15h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U Općini Petrijanec u tijeku još jedna značajna investicija, a ovoga puta radi se o obnovi groblja u Novoj Vesi u ukupnoj vrijednosti radova u iznosu od 561.000 kuna.

- Radovi na spomenutom groblju predviđaju rekonstrukcija ograde s novo posađenim tujama, kao i gradnju staza od tlakavaca. No, to je samo dio opsežnih radova na uređenju groblja. Slijedi obnova grobne kuće na kojoj će se zamijeniti prozori, uvesti klimatizacija (grijanje – hlađenje sustav), obnoviti sanitarni čvor, postaviti nove podne keramičke pločice i obojiti fasada (ovojnica) zgrade. Tako podići ćemo standard i infrastrukturu koja će biti pripremljena za ono što slijedi u drugoj fazi – rekao je načelnik Općine Petrijanec, SDP-ov Željko Posavec.

U drugoj fazi slijedi rješavanje imovinsko-pravnih odnosa susjedne parcele koja je u vlasništvu RH-a, a sve u cilju dodatnih ulaganja u groblje u Novoj Vesi.

– Što se tiče ove prve faze vrijednost radova koji su u tijeku je 560.000,00 kuna. Mještani Općine Petrijanec plaćaju najmanju grobnu naknadu od svih komunalnih tvrtki u županiji, a nakon obavljenih radova imat će uređenije i ljepše groblje. Više neće biti blata na groblju, formiranjem novih staza okolo istočne, zapade i južne strane groblja dobiva se bolja povezanost sa svim dijelovima groblja. Također, uredili smo u potpunosti katastar groblja – zaključio je načelnik.

Osim na groblju u Novoj Vesi planiraju se i radovi na uređenju groblja u Petrijancu. Program uređenja tog groblja prijavljeno je na mjeru 7.4.1. LAG-a Sjeverozapad, gdje se očekuju isti zahvati kao i na groblju u Novoj Vesi.