Viničanci obilježili godišnjicu Tuđmanove smrti, vinički župnik ga usporedio s Mojsijem Foto: Općina Vinica

Viničanci obilježili godišnjicu Tuđmanove smrti, vinički župnik ga usporedio s Mojsijem

Varaždinske vijesti | 10.12.2019. u 16:17h | Objavljeno u Našim krajem

Danas, na 20. godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, Viničanci su bili na misi zornici.

U punoj župnoj crkvi sv. Marka ev., misu zornicu predvodio je preč. Valent Posavec, vinički župnik, koji je u propovjedi naglasio, kako je rekao, "važnost i značaj čovjeka koji je poveo svoj narod u ostvarenje višestoljetnog sna stvaranjem vlastite države", te ga usporedio s "Mojsijem koji je također stao uz svoj narod vodeći ga iz faraonskog ropstva".

- Danas, nakon 20 godina, ne treba više biti nedoumica i sumnja u ostvarenju cilja iako je bilo teško, pogotovo kroz dane rata i agresije na Republiku Hrvatsku od strane srbočetnika, gdje je njegova uloga neupitna, kao i svih naših branitelja, pogotovo onih koji su svoje živote položili na oltar domovine, što se nažalost premalo vrednuje i promiče - rekao je načelnik Marijan Kostanjevac.

Nakon mise zornice, još po mraku, od crkve do spomenika išlo se u procesiji, gdje je vinički župnik predvodio molitvu, a načelnik je sa zamjenicom Mirjanom Jambriško, predsjednikom Općinskog vijeća Marijanom Mihalićem te predstavnicima braniteljske udruge, položio aranžman i zapalio svijeću.

Predstavnici Zajednice branitelja Gojko Šušak i Županijskog odbora HDZ-a danas su također zapalili svijeće kod spomenika dr. Franji Tuđmanu u Vinici, jedinom u ovom dijelu sjeverozapadne Hrvatske.

franjo_tudjman_obljetnica_vinica_3.jpg

franjo_tudjman_obljetnica_vinica_4.jpg

franjo_tudjman_obljetnica_vinica_6.jpg

franjo_tudjman_obljetnica_vinica_7.jpg

franjo_tudjman_obljetnica_vinica_1.jpg

franjo_tudjman_obljetnica_vinica_2.jpg

franjo_tudjman_obljetnica_vinica_5.jpg