VINICA Usvojen proračun za 2021. godinu od 20,5 milijuna kuna: "Proračun realan i razvojan" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

VINICA Usvojen proračun za 2021. godinu od 20,5 milijuna kuna: "Proračun realan i razvojan"

VV | 11.12.2020. u 16:23h | Objavljeno u Našim krajem

Općinsko vijeće Općine Vinica na sjednici održanoj 9. prosinca usvojilo je proračun Općine Vinica za 2021. godinu u iznosu od 20.584.935 kuna koji je obuhvatio i novog proračunskog korisnika - Dječji vrtić Vinica. Proračun kao i sve ostale Odluke podržali su jednoglasno svi vijećnici.

- Unatoč neizvjesnoj situaciji, proračunom za sljedeću godinu su obuhvaćeni svi bitni segmenti, uvršteni su svi prioritetni projekti za koje znamo kako će se zatvoriti financijska konstrukcija te ga smatram realnim, konstruktivnim i razvojnim, a ne listom želja, punom populizma - komentirao je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Osim projekcije proračuna za 2022.i 2023. godine, donesene su i odluke o izvršavanju proračuna za 2021. godinu te programa vezanih uz proračun. Prihvaćena je i odluka o donošenju drugih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Vinica.

- Zbog aktualne situacije vezane uz pandemiju bolesti COVID-19 te potrebe pridržavanja epidemioloških mjera i preporuka HZJZ-a ova je sjednica održana u elektronskom oblik, iako osobno smatram da se o tako važnim temama poput proračuna ili prostornog plana ne bi trebalo raspravljati online nego uživo. Zahvaljujem svim članicama i članovima Općinskog vijeća što su proračun za 2021. godinu jednoglasno podržali - zaključio je Kostanjevac.

Označeno u