VINICA Društveni život "oživio": okupili se lovci, kumedijaši nasmijali, a klinci obilježili Valentinovo Foto: Općina Vinica

VINICA Društveni život "oživio": okupili se lovci, kumedijaši nasmijali, a klinci obilježili Valentinovo

| 18.2.2023. u 13:33h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec, prof. izuzetno je zadovoljan što se društveni život ponovo vratio u općinu.

- Brojna događanja te aktivnosti započele su u našoj Općini Vinica, koja svakim danom postaje sve ugodnije mjesto za život - ustvrdio je.

vinica_2.jpg

Tako je u Lovačkom domu 12. veljače održana izborna skupština Lovačke udruge "Opeka" Vinica. Udruga broji tridesetak članova, a izabrani su novi članovi Izvršnog i Nadzornog odbora te članovi Stegovne komisije. Tako su u Izvršnom odboru Marijan Obelić, Zvonko Rožmarić, Tihomir Rožmarić, dok je predsjednik Tomislav Hrženjak, a njegov zamjenik Krunoslav Peharda. U Nadzornom odboru su Jurica Jurica Rožmarić, Nenad Prešovar i Marijan Klaus, a članovi Stegovnog suda lovačke udruge "Opeka" Vinica Miljenko Kolednjak, Stjepan Tomašec i Ivan Kovačić.

Nadalje, u Dječjem vrtiću Vinica, na Valentinovo, 14. veljače, vladala je ljubav.

- Kroz osmišljene i pripremljene različite aktivnosti i igre u duhu prijateljstva, djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama proslavila Valentinovo. Glavni događaj bio je odlazak u viničku tradicijsku kuću u kojoj su djeca uživala plešući u paru s balonom i tražeći poklone koje su im ostavile ptičice. Odgojiteljice su im pričajući priču “Ptičja ženidba”, te objašnjavajući kako se nekad vjerovalo da se na taj dan ptičeki žene i da djeci ostavljaju darove- zebice, pokušavale dočarati tradicijske običaje našeg kraja. Na kraju su djecu, kao da su “znale” ptičice, počastile cvrkutom i pjesmom iz svakog grmlja na putu do vrtića - izvijestili su iz Općine Vinica.

vinica.jpg

U velikoj dvorani Općine Vinica u Marčanu pod organizacijom KUD Vinica te pokroviteljstvom Općine Vinica, uspješno održana deveta po redu “Vinička večer kumedijašuv". Nakon stanke od dvije godine viničku publiku do suza su nasmijali glumci amateri, koji su uprizorili svakidašnje brige i probleme na svojstven i humorističan način. Nastupile su tri dramske družine i to “Ka te briga mi" – dramska družina KUD-a Petrijanec, koji su izveli predstavu “Gdje je Ljubica”, dramska družina KUD-a “Lepoglavski pušlek" s predstavom“Plot” te dramska družina udruge žena “Preslica” Sračinec s predstavom “Babica se zdigla”.

vinica_1.jpg

- Vinička večer kumedijašuv postala je tradicija kazališnog amaterizma u Općini Vinica koju podržava velik broj mještana koji su to i ovog puta potvrdili svojim dolaskom - poručili su iz Općine Vinica.