VINICA BREG Josipa Flis presretna: nakon 73 godine napokon imam - vodu! Foto: Krešimir Đurić

VINICA BREG Josipa Flis presretna: nakon 73 godine napokon imam - vodu!

IHR/Varaždinske vijesti | 31.3.2023. u 15:00h | Objavljeno u Našim krajem

- Nakon 73 godina napokon sam dočekala da imam vodu! I to nakon duge borbe i nošenja vode u kantama, putama i škafima. Sve što sada hoću je da moji sinovi, unuci i praunuci imaju uvjete za normalan život, ostanu ovdje i da ovi naši prekrasni vinički bregi ne izumiru - rekla je 73-godišnja Josipa Flis, nasljednica grofa Bombellesa u petak, 31. ožujka na svom imanju na viničkim bregima. Upravo je kod nje u petak priređena svečanost, na kojoj su se okupili brojni mještani tog kraja.

DSC_8404.jpg

Svečanost na bregu

Voda je “u pogon” puštena simboličnim rezanjem vrpce, a 73-godišnja Viničanka tom se prilikom zahvalila načelniku Općine Vinica dr. sc. Branimiru Štimcu, prof. na ovoj vrijednoj investiciji.

DSC_8388.jpg

- Ovo je još jedan dokaz kako Općina Vinica brine o svim svojim stanovnicima. Nalazimo se ovdje na viničkim brijegima, gdje smo nakon 70 godina uspjeli gospođi Flis omogućiti da konačno ima pitku vodu, neophodnu za normalan život u 21. stoljeću. Osim vode, asfaltirali smo i prometnicu koja vodi do ovog područja, a niz godina ulagalo se i u elektrifikaciju ovog dijela Vinice. Koliko god možemo, trudimo se da našim mještanima olakšamo život. Uređujemo našu općinu, radovi na projektu aglomeracije su pri kraju i želimo da naša općina bude jedna od najljepše uređenih općina u Republici Hrvatskoj, pa i šire - rekao je načelnik dr. sc. Branimir Štimec, prof.

Dodao je kako su na području općine trenutno u tijeku velike investicije, a jedna od njih svakako je ova.

DSC_8399.jpg

- Sve te investicije pokrećemo zbog naših mještana jer želimo da ljudi koji ovdje žive ostanu i dalje tu - poručio je.

Na pitanje koliko je još područja u Vinici koja nemaju riješeno pitanje vodoopskrbe, načelnik je rekao kako su još ostala četiri odvojka u kojima je potrebno riješiti problem vodoopskrbe.

ova_ova.jpg

- Plan je da vodovodnu mrežu, odnosno vodu dovedemo do svih naših klijeti. Imamo još dosta posla, ali počeli smo sve to polako rješavati. Pitanje vodoopskrbe je od velike važnosti jer naši vinički bregi postaju sve važnija turistička destinacija s kućama za odmor - rekao je dr. sc. Branimir Štimec, prof.

Radove izveo Varkom

Radove je izvela tvrtka Varkom iz Varaždina, a sredstva je osigurala i Općina Vinica.

DSC_8452.jpg

- Za ovaj projekt i Općina Vinica je izdvojila oko 5000 eura iz svojeg proračuna, što su za nas jako velika sredstva. Radovi su bili izrazito zahtjevni s obzirom da se radi o priključku koji je dislociran. Stoga zahvale Varkomu koji je prepoznao ovaj projekt koji njima zasigurno nije isplativ, ali je nama itekako vrijedan i isplativ jer ovime osiguravamo našim mještanima da imaju uvjete za život primjerene 21. stoljeću - zaključio je načelnik dr. sc. Branimir Štimec, prof.

DSC_8392.jpg