VIKEND U IVANCU Noćni usponi na Ivančicu i na Gradišče, Seoske igre, lovačko druženje... Foto: Davor Vusić

VIKEND U IVANCU Noćni usponi na Ivančicu i na Gradišče, Seoske igre, lovačko druženje...

Grad Ivanec/vv | 11.8.2023. u 15:45h | Objavljeno u Našim krajem

S lijepim vremenom vraćaju se i ljetne zabavne te rekreacijske manifestacije

- Ljeto nam se vraća, a s njime i ljetne zabavne i rekreacijske manifestacije, koje se ovoga vikenda održavaju širom grada - najavili su iz Grada Ivanca.

U subotu, 12. kolovoza, Lovačko društvo Jelen Ivanec na streljani u Tiglinu od 9 sati nadalje organizira međudruštveno gađanje letećih meta u disciplini TRAP. Sve sudionike i goste očekuje cjelodnevna zabava uz ugostiteljsku ponudu i glazbu. Svratite!

11806.jpeg

Također u subotu HPD Ivančica Ivanec sve planinare i izletnike poziva na 1. ljetni uspon na Ivančicu. Okupljanje je u 18 sati na Žganom vinu, odakle se prema vrhu kreće preko Mrzljaka.

Očekujte lijepo druženje uz promatranje Suza sv. Lovre na noćnom nebu iznad planine. Noćenje u domu za sve sudionike pohoda je besplatno, a ako se odlučite na samostalni povratak u noćnim satima nekim drugim putem, imajte na umu da to činite na vlastitu odgovornost. Prijave nisu potrebne, ako ste za – dođite samo u 18 sati na Žgano vino!

11808.jpeg

I još jedna manifestacija u subotu. Udruga građana Margareta s početkom u 19.30 sati od lovačkog doma Šumski zec organizira uspon na Gradišče, do ostataka nekadašnje utvrde u kojoj su, prema legendi, živjeli Črleni fratri. Nakon povratka slijedi kino pod zvijezdama i promatranje Perzeida.

A u nedjelju, 13. kolovoza, u 9.30 u Salinovcu se otvaraju 37. seoske igre starih sportova. Svakako svratite na prije-i poslijepodnevni dio zanimljivih natjecanja i nadmetanja seoskih momčadi, a u večernjim satima ne propustite zabavu uz glazbu i ugostiteljsku ponudu.

11807.jpeg

Zanimljivo će u nedjelju biti i u Lukavcu, gdje MNK Lukavec malonogometnim turnirom od 10 sati nadalje obilježava svojih 45 godina rada pa su svi ljubitelji malog nogometa pozvani da bodre svoje ekipe.