Vijećnici Općine Cestica jednoglasno podržali proračun za 2021. Foto: Općina Cestica / arhiva

Vijećnici Općine Cestica jednoglasno podržali proračun za 2021.

Varaždinske vijesti | 1.12.2020. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem

Proračun Općine Cestica u 2021. godini iznosit će nešto manje od 28, 5 milijuna kuna, točnije 28.498.500 kuna. Svi su vijećnici Općine Cestica jednoglasno podržali proračun, a jedinstveni su bili i u prihvaćanju projekcija za 2022. i 2023. godinu.

I sljedeće će godine, pokazuju proračunske stavke, Općina osobitu pažnju posvetiti poljoprivredi, poduzetništvu, djeci i mladim obiteljima. Tako će u mjere za poticanje malog i srednjeg poduzetništva biti uloženo 600.000 kuna, a nastavlja se i financiranje svih programa vezanih uz djecu, školarce i poticanje mladih da po završetku školovanja, ostanu živjeti na području Cestice i ovdje zasnuju obitelj.

Za tu će svrhu iz proračuna, kroz sufinanciranje cijene vrtića i produženi školski boravak, biti isplaćeno 2,5 milijuna kuna. Za komunalno opremanje projekta POS-a, izgradnja višestambene zgrade osigurano je 400.000,00 kuna.

Vatrogasne i sportske udruge i dalje su u fokusu Općine, kao centri društvenog okupljanja. Kako bi se standard dodatno podigao na razinu onog u puno većim sredinama, Općina izdvaja značajne sume za komunalne projekte. U ceste će se uložiti dva milijuna kuna, aglomeraciju 1,5 milijun, za komunalno održavanje 2,5 milijuna kuna.

Općina Cestica planira omogućiti svojim građanima dodatnu zaradu od turizma, a uz projekt Kamp Cestica, turistička karta sjevera dobiti će važan sadržaj. Uz njega će profitirati lokalni OPG-ovi, a s imidžem turističke destinacije, i kuće za odmor biti će traženije. Iz proračuna za 2021. godinu za projekt Kampa će se izdvojiti dodatnih 400.000 kuna.

Načelnik Mirko Korotaj zahvalio je svim vijećnicima na jednoglasnom prihvaćanju proračuna. Za njega je to pokazatelj da svi Cestičani, neovisno o stranačkom opredjeljenju, imaju zajednički cilj, dobrobit građana.

- Samo zajedno možemo nešto napraviti. Mogu nam se mišljenja razilaziti u političkim pitanjima, ali ne i kad je u pitanju dobar život naše zajednice. Cestica se na taj način razvija, napreduje i opravdava sve zahtjeve sretne sredine – zaključuje načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj.

Označeno u