Vijeće za prevenciju: Na području Sračinca stanje zadovoljavajuće po pitanju kriminaliteta

J.Š./Varaždinske vijesti | 12.4.2018. u 07:36h | Objavljeno u Našim krajem

Održana je 8. sjednica Vijeća za prevenciju Općine Sračinec, na kojoj su se okupili predstavnici iz svih sfera života - od načelnika Općine, predstavnika Policijske postaje Varaždin, obrazovanja, mladih, Crvenog križa, medija i vjerskog života.

Svoje izvješće o sigurnosnom stanju na području Općine Sračinec podnio je načelnik Policijske postaje Varaždin Krešimir Bosak. On je između ostalog istaknuo da su u općini Sračinec u protekloj godini zabilježena dva smrtna slučaja u prometu, što je zabrinjavajuće.

U 2017. godini na području općine Sračinec stanje je zadovoljavajuće što se tiče kriminaliteta, koji je u odnosu na 2016. godinu smanjen za 60 posto. Što se tiče razriješenosti kaznenih djela 65 posto kaznenih djela je riješeno, a ukupna šteta po kaznenim djelima je 160.000 kuna.

Načelnik Općine Božidar Novoselec istaknuo je kako Općina i policija imaju odličnu suradnju u evidenciji prekršitelja, osobito sprečavanju i kažnjavanju vandalskog ponašanja mladih.

Upravo zbog poboljšanja sigurnosti u prometu, Općina Sračinec, u suradnji s mjerodavnim institucijama, pokreće mnogobrojne akcije kako bi djelovala preventivno. Već smo izvještavali o akciji podjele reflektirajućih prsluka i traka, a ove će godine zasjati i novi znakovi na pješačkim prelazima.

Naime, u suradnji sa Hrvatskim cestama bit će postavljeno pet svjetlećih znakova s osvjetljenjem pješačkog prelaza, na ovim lokacijama u Sračincu: kod pošte, ispred osnovne škole, ispred zgrade Općine, kod Doma kulture te pored dućana MCI. Ovim će se postići da pješački prelazi budu puno jasnije vidljivi sudionicima u prometu na jednoj od najprometnijih cesta u državi.

Nadalje, provodi se akcija čišćenja svih prometnica od kamenčića zaostalih od zimskog održavanja cesta, a planira se i postavljanje javne rasvjete te proširenje ceste u blizini mosta preko kanala HE Varaždin koja vodi u Svibovec Podravski. Policija će ubuduće više pažnje posvetiti i problemu gužve na državnoj cesti u vrijeme kada roditelji dovoze djecu u osnovnu školu u Sračincu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci