Vijeće za prevenciju kriminaliteta: Beretinec i dalje vrlo sigurna općina

VV | 16.7.2024. u 16:28h | Objavljeno u Našim krajem

U općini Beretinec održana je sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta. Tom su se prilikom načelnik Policijske postaje Varaždin Leonardo Sakač i načelnik Postaje prometne policije Dejan Piskač osvrnuli na stanje kriminaliteta te na stanje ostalih kaznenih djela na području općine.

U svom izlaganju istaknuli su kako je općina Beretinec, statistički gledano, i dalje vrlo sigurna općina. U 2023. godini na području općine evidentirano je 16 kaznenih djela, od kojih je 14 razriješeno, a dva kaznena djela ostala su nerazriješena. Nadalje, u 2023. godini na području Općine Beretinec zabilježeno je 16 prometnih nesreća, od čega su četiri prometne nesreće bile s ozlijeđenim osobama, dok javno narušavanje javnog reda i mira nije zabilježeno. 

Načelnik općine Nikola Žganec kazao je kako je sigurnost mještana jedan od prioriteta u radu općinskog tima. 

– Ulagalo se u cestovnu sigurnost, nove pješačke prijelaze i postavljanje kamera za nadzor brzine, zatim i u sustav javne rasvjete kako bi se pojačala vidljivost svih sudionika u prometu. Tu su i ulaganja u biciklističku stazu, modernizaciju i proširenje cestovne infrastrukture, ali i u edukaciju roditelja i prvašića kod upisa u školu. Općina je također pružila pomoć oko nabave novog navalnog vozila za potrebe DVD-a te provodi još niz aktivnosti za sigurnost kako ljudi tako i njihove imovine – rekao je načelnik Žganec dodajući da je dogovorena i pojačana kontrola prometa, pogotovo teretnih vozila, kao i nastavak daljnjih suradnji.