Vidovečko Općinsko vijeće raspravljalo o Gospodarskoj zoni i regulaciji kanala Foto: Ivana Dreven

Vidovečko Općinsko vijeće raspravljalo o Gospodarskoj zoni i regulaciji kanala

| 19.7.2016. u 10:10h | Objavljeno u Našim krajem

Realizacija projekta Gospodarske zone općine Vidovec kod bivše "barutane", u kojoj je planirana izgradnja hladnjača, pakirnica, skladišta i veletržnice poljoprivrednih proizvoda, od velike je važnosti ne samo za vidovečko područje već i za cijelu sjeverozapadnu Hrvatsku, stoga se ova tema našla i na dnevnom redu sjednice Općinskog vijeće općine Vidovec održane u ponedjeljak 18. srpnja.

Načelnik općine Vidovec Bruno Hranić izvijestio je vijećnike o sastanku u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) i tijeku rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Naime, Grad Varaždin nedavno je svoje pravo građenja na toj lokaciji prenio na Općinu Vidovec. Raskinut je i Ugovor o osnivanju prava građenja iz 2011. godine, sklopljen između Grada Varaždina i Općine Vidovec kao osnivatelja prava građenja i Poljoprivredne zadruge "Varaždinsko povrće" kao nositelja prava građenja, a sve ugovorne obveze prema PZ "Varaždinsko povrće" prenesene se na Općinu Vidovec.

- Općina Vidovec i Grad Varaždin su 2008. godine dobili pravo građenja na 20 godina na području bivše "barutane", no budući da Grad Varaždin tu nije imao interesa, nije se moglo pokrenuti opremanje i izgradnja Gospodarske zone. Nakon što se Grad odrekao prava građenja i prenio ga Općinu Vidovec, a uzimajući u obzir da je s PZ "Varaždinsko povrće" već ranije sklopljen ugovor, predloženo je da se donese odluka da se s PZ "Varaždinsko povrće" ostane u postojećem ugovornom odnosu. Za zadrugu se tako ništa ne mijenja, kako bi mogla nastaviti sa svojim aktivnostima i prijavama na različite fondove - pojasnila je zamjenica načelnika Dubravka Rog, a što se tiče mogućeg početka radova, kazala je da je to teško prognozirati.

- Moramo čekati odluku ministarstva i Vlade, pri čemu treba uzeti u obzir i predstojeće parlamentarne izbore, no nadamo se da će to biti što je prije moguće - kazala je D. Rog.

Članovi Općinskog vijeća na sjednici su odlučili da se koncesija za obavljanje dimnjačarskih poslova na području općine Vidovec dodijeli poduzeću Dimnjačarstvo Valjak iz Črešnjeva koje je, kako je istaknuto, ponudilo najpovoljnije cijene usluga za domaćinstva. Između ostalog, donesena je i Odluka o raspisivanju javnog natječaja za prodaju tri zemljišta u vlasništvu Općine, koja se nalaze južno od željezničke pruge Varaždin-Golubovec.

Izlijevanje potoka i kanala u kišnim je razdobljima stvaralo brojne probleme, stoga će mještane sigurno razveseliti podatak da uskoro počinje regulacija kanala Krkanec-Domitrovec.

- Zalaganjem Općine, prvenstveno načelnika koji je podnio zamolbu da se regulira kanal Krkanec-Domitrovec, osigurali smo od Hrvatskih voda 428.000 kuna za uređenje tog kanala. Preostaje nam jedino još uređenje kanala u Tužnom, predviđeno za sljedeću godinu, i tada će biti regulirani svi kanali na području naše općine, što će imati veliku ulogu u sprječavanju poplava. Usto, za most u naselju Prekno koji je dosad zbog nedovoljne protočnosti bio uzrok poplava, postoji sva potrebna dokumentacija, čekamo samo odobrenja i suglasnosti nadležnih institucija te bi njegova izgradnja također uskoro trebala početi - istaknula je Dubravka Rog.

Na sjednici je ujedno najavljeno da će u ponedjeljak, 25. srpnja zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak posjetiti općinu Vidovec. Obići će nekoliko poljoprivrednih proizvođača, a u 18 sati s poljoprivrednim proizvođačima, članovima PZ Varaždinsko povrće i Udruge "Zeljari" održat će sastanak na temu potpora u poljoprivredi i navodnjavanja.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci