VIDOVEC Potpisan ugovor za izvođenje radova za dogradnju Dječjeg vrtića Škrinjica Foto: Općina Vidovec

VIDOVEC Potpisan ugovor za izvođenje radova za dogradnju Dječjeg vrtića Škrinjica

Varaždinske vijesti | 1.9.2023. u 14:18h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama Općine Vidovec danas je potpisan ugovor za dogradnju postojećeg dječjeg vrtića.

Ugovor su potpisali načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić i direktorica GIT-Varaždin d.o.o. Smiljka Čelik, dok su potpisivanju nazočile Vida Risek, ravnateljica Dječjeg vrtića Škrinjica i Martina Bistrović, predsjednica Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Škrinjica te nadzorni inženjer Darko Brezovec, direktor tvrtke Arhia d.o.o.

- Odlučili smo se za dogradnju dječjeg vrtića s obzirom da je naš vrtić s kapacitetom od 120-ero djece u potpunosti popunjen. Razgovarao sam s ravnateljicom vrtića i pristupili smo izradi projektne dokumentacije. U srpnju prošle godine podnijeli smo zahtjev u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava NPOO.C3.1. R1.I1.01 Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv. Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao nadležno tijelo u postupku odabira projekta pozitivno je ocijenilo našu prijavu pa sam s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije 17. ožujka 2023. godine potpisao ugovor za dogradnju postojećeg dječjeg vrtića. Dogradnjom vrtića dobit ćemo 2 nova boravka za jasličku skupinu i vrtićku skupinu - istaknuo je načelnik Hranić.

Ukupna cijena svih ugovorenih radova za dogradnju vrtića iznosi 418.288,65 eura.
Projekt će se financirati iz Mehanizma za oporavak i otpornost, a Općini Vidovec kao korisniku dodijelit će se bespovratna sredstva u iznosu 324.905,43 eura, što je ujedno i najviši mogući iznos sufinanciranja.