Veliki interes za dokumentarni film "Zaboravljena mladost“ u Maruševcu Foto: Ilustracija/UDVDR Ivanec

Veliki interes za dokumentarni film "Zaboravljena mladost“ u Maruševcu

VV | 20.9.2021. u 20:33h | Objavljeno u Našim krajem

Pred 50-ak posjetitelja u općinskoj zgradi u Maruševcu prikazan je dokumentarni film "Zaboravljena mladost", kojeg je u suradnji s HVIDR-om Ivanec napravio ivanečki Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Među okupljenima bile su obitelji poginulih hrvatskih branitelja s područja Maruševca, potpredsjednici UDVDR Podružnice Varaždinske županije Ljudvek Cikač i Slavko Čečura, potom predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem, maruševečki župnik, vlč. Krunoslav Milovec, pripadnici 2. mehanizirane bojne "Puma", općinski vijećnici, članovi KUD-a Klaruš, udruge Prijatelji dvorca Maruševec, članovi braniteljskih udruga i drugi.

Zbog epidemioloških mjera projekcija je bila pozivnog karaktera, a u uvodnom dijelu nazočnima su se obratili domaćin Tihomir Buden, predsjednik UDVDR Ogranak Maruševec, u ime Podružnice Varaždinske županije njen potpredsjednik Slavko Čečura, a o tijeku nastajanja filma kratko je govorio Ljudvek Cikač, predsjednik Ogranka Ivanec.

- Raduju nas pozitivne reakcije na kraju filma, koji je, očito, bio edukativan jer ljudi, baš kao i u Ivancu, govore da su saznali mnogo toga što im do sad nije bilo znano. Iako nikada nismo, sada niti najmanje ne dvojimo da je film, koliko god da je amaterski uradak, pun pogodak. Vidimo se u srijedu u Lepoglavi - kažu u UDVDR - Ogranak Ivanec.

„Zaboravljena mladost“ bit će, naime, u srijedu u 18 sati prikazana u TKIC-u Lepoglava, također uz pozivnicu, dok će zainteresirani građani moći ga pogledati u petak, 24. rujna s početkom u 20 sati uz prethodnu rezervaciju na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..