Veliki Bukovec: U prvoj polovici 2023. u Kapeli Podravskoj otvara se vježbalište na otvorenom

| 30.12.2022. u 10:28h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U Općini Veliki Bukovec stigle su lijepe vijesti pred sam kraj godine. Prijavom na natječaj Hrvatske lutrije odobreno joj je maksimalnih 12 tisuća eura, odnosno 90 414 kuna za opremanje Parka za vježbanje na otvorenom.

Posebno veseli činjenica da se od 161 prijavljenih u 20 odabranih našla i mala općina iz Varaždinske županije. Da ih je pod kraj iznimno teške godine obilježene katastrofalnom tučom, malo pomazila sreća, potvrdio je sam načelnik Franjo Vrbanić koji je na svečanosti u Zagrebu potpisao ugovor za realizaciju ovog hvalevrijednog projekta.

Park će biti smješten pored malonogometnog igrališta s umjetnom travom u Kapeli Podravskoj, a prema uvjetima natječaja dizajn i veličinu svog vježbališta, gradovi i općine biraju sami uz uvjet da minimalno jedna sprava u Parku bude namijenjena osobama s invaliditetom.

- Bili smo ugodno iznenađeni kada su nam javili da smo dobili sredstva Hrvatske lutrije. Naime, i sam način odabira na neki je način bio lutrija s obzirom da se izvlačenjem birala po jedna jedinica lokalne samouprave iz 20 županija. Čisto za kraj godine da imamo i mi malo sreće u nečemu – izjavio je Vrbanić dodavši kako odmah iza Nove godine kreću u realizaciju.

Dobitnici natječaja obvezni su do 30. rujna to napraviti, a do 30. listopada iduće godine poslati izvješće prema Hrvatskoj lutriji da su sredstva utrošena za tu namjenu.

- Sve ovisi o odabiru izvođača i dobavljača, vidjet ćemo tko će nam ponuditi najbrže i najpovoljnije uvjete, ali u prvoj polovici 2023. godine to planiramo realizirati, točnije do 30. lipnja – dodao je načelnik.

Opcina_Veliki_Bukovec-vjezbaliste_2.jpeg