VELIKI BUKOVEC Studentima i ove godine uoči Božića podijeljeno po 1000 kuna

VV | 24.12.2020. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera, u prostorijama Općine Veliki Bukovec u utorak su studentima pojedinačno podijeljene novčane naknade koje se tradicionalno uručuju uoči Božića. Naknadu od po 1000 kuna primilo je 43 studenata. Načelnik Franjo Vrbanić istaknuo je da nastavljaju tradiciju pomaganja studentima, iako je ove godine izostao zajednički susret.

- Nešto je manji broj studenata nego prethodnih godina, a jedan od razloga je što su neki naši studenti završili studij i počeli raditi. No, više od 40 studenata i dalje je respektabilan broj za ovako malu općinu. Drago mi je da smo i ove godine nastavili s novčanom pomoći studentima, a tako planiramo i ubuduće. Nadamo se samo da će sljedeće godine to biti susret s druženjem i razgovorom s mladim ljudima, što nam je korona ove godine onemogućila - rekao je Vrbanić.

Jedna od dobitnica naknade je Nikolina Golec iz Kapele Podravske studentica je pete godine pedagogije i sociologije na Sveučilištu u Zadru.

- Ovo je već godinama praksa i otkako sam na studiju svake godine za Božić dobivamo taj poklon. On znači puno jer je to iznos od 1000 kuna. Kad ste student bilo kakva pomoć i bilo kakav poklon vam znači u tom trenu. Većina studenta radi neke poslove uz faks, ali kad god vam netko nešto da, to vam puno znači - rekla je.

Novčanu naknadu dobio je i Zvonimir Kosec iz Dubovice, student prve godine diplomskog studija ekonomike poduzetništva na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

- Želio bih zahvaliti Općini Veliki Bukovec na dodjeli ove pomoći, ili bolje reći nagrade, studentima. Ona nam omogućava u ovo blagdansko vrijeme i vrijeme darivanja kupiti neke poklone nama dragim osobama, ali i sebi samima - rekao je student FOI-ja.

Načelnik Vrbanić naglasio je da žele zadržati visokoobrazovane mlade ljude u njihovoj sredini.

- Nemali broj studenata koji diplomira ili ostaje u sredinama gdje su diplomirali ili se seli u velike sredine. No i ova epidemiološka situacija je pokazala da i ruralne sredine imaju svojih prednosti za mlade. Tu i država mora dosta napraviti što se tiče politike prema zapošljavanju i očuvanju ruralnih sredina - istaknuo je Vrbanić.

Općina Veliki Bukovec učinila je korak u tom smjeru te je započet program financijske pomoći za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji. Ove godine dodijeljene su tri pomoći u ukupnom iznosu 150.000 kuna, a u općinskoj upravi program namjeravaju dalje razviti i proširiti.