Veliki Bukovec: Općina podmiruje troškove prijevoza učenika iz Kapele Podravske i Dubovice

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Veliki Bukovec: Općina podmiruje troškove prijevoza učenika iz Kapele Podravske i Dubovice Foto: VV arhiva / ilustracija

Općina Veliki Bukovec podmirit će troškove prijevoza učenika iz naselja Kapela Podravska i Dubovica, polaznike Osnovne škole Veliki Bukovec, u školskoj godini 2018./2019. Riječ je o podmirenju troškova za svu djecu koja koriste prijevoz do osnovne škole u Velikom Bukovcu u 100-postotnom iznosu. Jedna je to od odluka s posljednje sjednice Općinskog vijeća Općine Veliki Bukovec održane u petak, 24. kolovoza.

Na sjednici je općinski načelnik, HSS-ov Franjo Vrbanić, podnio izvješće o radu u prvoj polovici ove godine, u kojem je istaknuo da je za potrebe prehrane učenika OŠ Veliki Bukovec, za sufinanciranje boravka djece u dječjim vrtićima izvan općine te za organizaciju podružnice Dječjeg vrtića u Velikom Bukovcu s Općinom Mali Bukovec ukupno isplaćeno gotovo 100 tisuća kuna.

- Ove je godine pojačana aktivnost vatrogasaca zbog organizacija proslava 90 godina rada tri DVD-a. Vatrogasnoj zajednici općine isplaćeno je 120 tisuća kuna, DVD-u Dubovica 50 tisuća, a DVD-ima Veliki Bukovec i Kapela Podravska po 30 tisuća. Financirano je i šest sportskih i drugih udruga građana sa 124 tisuće kuna, a Udruzi umirovljenika donirano je 20 tisuća za 20. obljetnicu te NK Bukovčanu 30 tisuća kuna za 70. obljetnicu - naveo je načelnik u izvješću.

Vijeće je izvijestio i o prijavama na četiri natječaja. Od Hrvatske turističke zajednice dobiveno je 50 tisuća kuna za projekt turističkih inicijativa i proizvoda na turističkim nerazvijenim područjima.

- Za opremanje vanjskog dječjeg igrališta iza dječjeg vrtića od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobreno je 54 tisuće kuna. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancirat će s 20 tisuća kuna dogradnju spremišta uz grobnu kuću, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavku spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada s 85 posto vrijednosti projekta od 137 tisuća kuna - kazao je Vrbanić.

Članovi Općinskog vijeća Velikog Bukovca donijeli su i odluku o izmjenama i dopunama Odluke o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Općine Veliki Bukovec. Odlukom je predviđeno da će se otpadna plastika odvoziti jednom mjesečno, a otpadni metali i staklo tri puta godišnje odnosno jednom u četiri mjeseca.

Vijećnici su prihvatili i odluke o početku postupaka jednostavne nabave za radove na dogradnji spremišta uz grobnu kuću na groblju u Velikom Bukovcu, vrijednosti 52 tisuće kuna, za sanaciju Ulice Franje Sovića, vrijednosti 274 tisuće kuna, te sanaciju Kolarove ulice u Velikom Bukovcu, vrijednosti, 150 tisuća kuna. Svi su iznosi bez PDV-a.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.