Većinom glasova usvojen proračun Općine Breznički Hum za 2022. godinu

Varaždinske vijesti | 17.12.2021. u 16:51h | Objavljeno u Našim krajem

Na sjednici općinskoga vijeća općine Breznički Hum koja je na dnevnom redu imala najvažniju točku u godini – onu vezanu uz donošenje Proračuna, većinom je glasova usvojen Proračun za 2022. godinu.

- Proračun iznosi 5 milijuna kuna a obuhvaća sve započete projekte kao i one koje planiramo započeti vezane uz daljnji nastavak građenja infrastrukturnih projekata - naglasio je općinski načelnik Zoran Hegedić.

Također je usvojen i rebalans lanjskog Proračuna na kojem se išlo u povećanje neznatno povećanje iznosa tako da je planski Proračun za 2021. godinu povećan za 80-tak tisuća kuna na ukupno 4,3 milijuna kuna.

- Povećanje je usvojeno zbog većih prihoda i usklađivanja aktivnosti s time – objašnjava načelnik.

- Ujedno su donesene i treće izmjene prostornoga plana, ističe Hegedić obrazlažući kako općina Breznički Hum kontinuirano brine o svom razvoju, potrebama poduzetnika i građana te prilagođava svoje prostorno planiranje potrebama poduzetnika i građana.

- Prostornim je planom definirana jedna od najvećih i najznačajnijih investicija u dolazećim godinama – obilaznica Zabok – Marija Bistrica sa spojem na Breznički Hum, a u Prostornom je planu sada definirana trasa te buduće prometnice – zaključio je Hegedić.