Važno je educirati se: Radionica o raku dojke 9. studenoga u Lepoglavi

Varaždinske vijesti | 8.11.2022. u 16:45h | Objavljeno u Našim krajem

Savjet za zdravlje Varaždinske županije u suradnji sa stručnjacima iz područja javnog zdravstva, obiteljske medicine i radiologije organizira 9. studenoga u Lepoglavi radionicu na kojoj će se govoriti o prevenciji, programu ranog otkrivanja i liječenju raka dojke.

Radionica će biti održana u Domu kulture s početkom u 18 sati, a na njoj će govoriti: dr. Irena Stipešević Rakamarić, koordinatorica za Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke za Varaždinsku županiju: "Determinante neodazivanja žena u mamografski probir i njegova organizacija u RH i Varaždinskoj županiji"; dr. Sandra Banek, spec. radiolog, subspec. UZV: "Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke / smjernice i pojašnjenja čestih nedoumica pacijentica"; dr. Ivana Cujzek, spec. radiolog: "Vrste tumora dojke i smjernice liječenja"; dr. Zvonimir Bendeković, spec.obiteljske medicine: "Napipala sam čvor u dojci, što sad?".

- Na radionicu su pozvane sve žene kako bi se educirale o bolesti za koju postoji velika mogućnost izlječenja ako se otkrije u ranom stadiju. Stoga je izuzetno važno educirati se - poručuju organizatori radionice koji su za sudionice radionice pripremili edukacijske materijale i poklone. Održavanje radionice u Lepoglavi podupiru Varaždinska županija i Grad Lepoglava.

radionica_rak_dojke_lepoglava_najava_08112022.jpg