Važna obavijest Ivkom-plina Ivanec kućanstvima o promjeni opskrbljivača Foto: pixabay/ilustracija

Važna obavijest Ivkom-plina Ivanec kućanstvima o promjeni opskrbljivača

Varaždinske vijesti | 28.9.2022. u 17:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) je na sjednici održanoj 23. rujna 2022. godine donijelo Odluku o početku pružanja javne usluge opskrbe plinom krajnjim kupcima iz kategorije kućanstvo, kojima prestaje ugovor o opskrbi plinom.

Tim povodom je Ivkom-plin Ivanec svim svojim dosadašnjim potrošačima iz kategorije kućanstva uputio obavijest sljedećeg sadržaja:

Javni opskbljivač

- Ovim putem obavještavamo sve kupce Ivkom-plina iz kategorije kućanstva da za sva obračunska mjerna mjesta ugovor o opskrbi plinom prestaje, odnosno raskida se s danom 30. rujna 2022. godine, te će automatski promijeniti opskrbljivača i početi koristiti javnu uslugu opskrbe plinom – izvijestili su iz Ivkom-plina.

10037.jpg

Time se, naglašava se u obavijesti, osigurava početak pružanja javne usluge opskrbe plinom krajnjim kupcima kategorije kućanstvo, a u cilju osiguravanja sigurnosti, redovitosti opskrbe plinom i regulirane cijene plina do 31.03.2023. godine.

Očitovanje plinomjera

U svrhu razgraničenja odnosa između starog i novog opskrbljivača plinom s danom 30.09.2022., Ivkom-plin je započeo s očitanjima plinomjera, a svi oni kupci čiji je plinomjer nedostupan pozivaju se da najkasnije do 6.10.2022. dostave svoje stanje plinomjera.

Iz Ivkom-plina također obavještavaju da je javni opskrbljivač, GPZ Opskrba d.o.o. Zagreb, dužan u roku od 30 dana nakon početka pružanja javne usluge opskrbe plinom dostaviti vam ugovor o opskrbi plinom u obvezi javne usluge zajedno s uvjetima ugovora, kao i informacije o svim novim okolnostima vezanim uz prelazak na javnu uslugu opskrbe plinom.

Ivkom – plin zahvaljuje svim svojim kupcima na dosadašnjoj poslovnoj suradnji, a kao operator distribucijskog sustava i dalje će pružati uslugu distribucije plina prema propisanim standardima kvalitete za upravljanje plinskim distribucijskim sustavom – zaključuje se u obavijesti Ivkom-plina d.o.o. Ivanec.