Varaždinskim umirovljenicima 300 paketa u povodu Uskrsa Foto: VV arhiva / ilustracija

Varaždinskim umirovljenicima 300 paketa u povodu Uskrsa

Varaždinske vijesti | 7.4.2020. u 11:51h | Objavljeno u Našim krajem

U srijedu, 8. travnja, u 8:30 sati na parkiralištu ispred prodajnog objekta Branka u Optujskoj ulici u Varaždinu, aktivisti Crvenog križa preuzet će pakete namijenjene varaždinskim umirovljenicima, uz prisustvo gradonačelnika Grada Varaždina dr.sc. Ivana Čehoka.

- U povodu Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana, Grad Varaždin i Zaklada solidarnosti Grada, osigurali su prigodne poklone za 300 bolesnih i nemoćnih umirovljenika/ca s najnižim primanjima. Dugogodišnja je tradicija Grada Varaždina da u okviru skrbi za svoje najstarije sugrađanke i sugrađane, novčanom participacijom i drugim prigodnim poklonima vodi brigu i zahvaljuje im na obolu koji su dali u razvoju grada u svojim radno sposobnim godinama - priopćili su iz Grada Varaždina.

- S obzirom na zaštitne mjere od virusne pandemije, u srijedu će aktivisti gradskog Crvenog križa Varaždin, prema pripremljenim popisima Udruge umirovljenika Varaždin, na kućne adrese potrebitih dostaviti prigodne poklone koji su nešto bogatiji nego proteklih godina. Za navedene poklone, Zaklada solidarnosti Grada je osigurala 21.000,00 kn, a osim uobičajene domaće šunke i hrena, svojom donacijom od 300 kutija keksi, u akciju se uključila domaća tvrtka prehrambenih proizvoda Branka d.o.o. - dodala je v.d. ravnateljica Zaklade, Darinka Hajduk Vučić.