VARAŽDINSKE TOPLICE Ratković: Ulaganjem u infrastrukturu potičemo djecu na uključivanje u sport! Foto: Grad Varaždinske Toplice

VARAŽDINSKE TOPLICE Ratković: Ulaganjem u infrastrukturu potičemo djecu na uključivanje u sport!

Varaždinske vijesti | 14.5.2022. u 11:33h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Potpisivanjem ugovora o radovima na obnovi nogometnog igrališta Nogometnog kluba Mladost, Grad Varaždinske Toplice još je jednom dokazao kako brine o sportu i sportskoj infrastrukturu. Kako naglašava gradonačelnica Dragica Ratković, ovakva ulaganja izuzetno su im bitna, prvenstveno radi poticanja djece i mladih na bavljenje sportom.

GVT_Obnova_nogometnog_igralista_13052022_1.jpg

Riječ je o radovima vrijednim gotovo 160.000 kuna, a gradonačelnica Ratković u petak je u prisustvu predsjednika NK Mladost Dubravka Vuka potpisala ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Autoprijevoznički obrt Anđelko Španić.

Kako je naglasila Ratković, ovo je još jedno u nizu ulaganja u rad udruga te u društveni i sportski život Grada.

- Grad Varaždinske Toplice veliku pažnju posvećuje sportu, neovisno o tome o kojem je sportu riječ. Važno nam je potaknuti djecu na boravak na otvorenom i fizičku aktivnost od malih nogu, a u prilog činjenici da podržavamo sav sport na svom području ide i gradski proračun u kojem su za tu svrhu uvijek osigurana sredstva – rekla je gradonačelnica Ratković.

GVT_Obnova_nogometnog_igralista_13052022_3.jpg

Obnova nogometnog igrališta ujedno predstavlja i ulaganje u gradsku imovinu, a kako je zaključila Ratković, briga o sportskoj infrastrukturi je i poticaj djeci na uključivanje u sport.

Zadovoljstvo zbog obnove njihovog glavnog terena istaknuo je i predsjednik NK Mladost Dubravko Vuk. Naglasivši kako će ovi radovi obuhvatiti drenažu i rekonstrukciju glavnog nogometnog igrališta, Vuk je pojasnio kako su te stavke prijeko potrebne za rad njihovog kluba.

- Drenaža je potrebna radi odvodnje oborinskih voda i sprječavanja ulaska krtica i drugih životinja koje nam uništavaju igralište. Drugi dio radova je rekonstrukcija glavnog terena, odčepljivanje igrališta, skidanje postojećih neravnina ispred igrališta, postavljanje nove trave i novog specijalnog gnoja – rekao je Vuk.

GVT_Obnova_nogometnog_igralista_13052022_4.jpg

Zahvaljujući ovom ulaganju, podići će se uvjeti za rad, kako za seniore, tako i za rad s djecom.

-Uvjeti su godinama bili zapostavljeni, a zahvaljujući Gradu oni će biti barem 50 posto bolji – zaključio je Vuk.

GVT_Obnova_nogometnog_igralista_13052022_2.jpg