VARAŽDINSKE TOPLICE Duga ulica dobila novu, modernu javnu rasvjetu, uređen nogostup i zelene površine

VV | 23.1.2023. u 17:45h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Projekt izgradnje javne rasvjete u Dugoj ulici u Varaždinskim Toplicama te uređenja nogostupa i javnih zelenih površina ovih je dana uspješno priveden kraju čime su komunalni standard Grada, kao i prometna sigurnost građana uvelike podignuti. Naime, nakon što su prošlo ljeto u Dugoj ulici u Varaždinskim Toplicama izvedeni radovi na rekonstrukciji niskonaponske mreže i izgradnji javne rasvjete, Grad je nastavio ulaganje u ovu ulicu koja je dio povijesne gradske jezgre. Tako su u listopadu započeli radovi na uređenju nogostupa koji su prošlog tjedna i završeni.

Projektom sanacije i uređenja nogostupa, pješačkih staza i okoliša te modernizacijom javne rasvjete povećala se razina komunalne usluge za stanovnike ove ulice, ali i velik broj prolaznika kojima je ovo pristup do javnih sadržaja smještenih u centru grada. Potvrdila je to i gradonačelnica Dragica Ratković koja je poručila kako postavljanje moderne LED rasvjete, osim većoj prometnoj sigurnosti, doprinosi uštedi energenata i pozitivno djeluje na okoliš.

- Provedbom projektnih aktivnosti izgradnje moderne rasvjete ugrađeno je 19 novih dekorativnih stupova javne rasvjete s modernom LED rasvjetom, dok su radovi na sanaciji i uređenju nogostupa i zelenih površina cijelom dužinom Duge ulice doprinijeli završnom koraku u podizanju komunalnog standarda i infrastrukture grada, povećanju kvalitete komunalne usluge i sigurnosti u prometu za naše građane – rekla je gradonačelnica Ratković.

Ukupna vrijednost ove investicije je gotovo 100 tisuća eura, a u svibnju prošle godine prijavljena je na natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine gdje je Gradu odobrena potpora u iznosu od nešto više od 13 tisuća eura.

Galerija slika