Varaždinske Toplice nizom potpora i mjera olakšavaju život djeci i mladim obiteljima

Varaždinske vijesti | 26.4.2019. u 09:01h | Objavljeno u Našim krajem


Grad Varaždinske Toplice donosi niz mjera pomoći i potpora za djecu, mladež i mlade obitelji. Gradonačelnica Dragica Ratković donijela je niz odluka i mjera kojima se upravo ovim kategorijama stanovništva Varaždinskih Toplica želi pomoći u različitim segmentima života.

Grad redovito isplaćuje naknade za novorođenu djecu, a u prvom kvartalu ove godine zaprimljeno je 11 zahtjeva za financijskom potporom. Varaždinske Toplice za prvo dijete osiguravaju 2000 kuna, za drugo dijete 3000, a za treće i svako sljedeće čak 5000 kuna.

- Sretna sam što smo početak 2019. godine otvorili s čak 11 zahtjeva za isplatom naknade za novorođenčad. Imali smo tri zahtjeva za prvo dijete, pet zahtjeva za drugo, a ono što posebno veseli, čak tri zahtjeva za treće dijete u obitelji te smo ukupno isplatili 36.000 kuna – ponosno ističe gradonačelnica Ratković.

Varaždinske Toplice su također povećale udio sufinanciranja boravka djece u dječjim vrtićima.

- Roditelji su prije morali plaćati 650 kuna, a našom odlukom smanjili smo taj iznosa na najviše 500 kuna. Treba istaknuti da Grad sufinancira boravak djece u svim dječjim vrtićima, bez obzira radi li se o gradskom i privatnom dječjem vrtiću, te da li se on nalazi na području Grada ili drugih jedinica lokalne samouprave. Novost koju smo uveli i koja se provodi u praksi je financiranje produženog boravka za učenike Osnovne škole – dodaje Ratković.

Grad Varaždinske Toplice osigurao je stipendije za sve redovite studente u iznosu od 500 kuna, a također podmiruje i troškove profesora mentora, prilikom odlaska učenika na brojna natjecanja.

- Nismo zaboravili niti mlade obitelji te smo donijeli odluku o oslobađanju plaćanja komunalnog doprinosa kod kupnje ili gradnje prve nekretnine. Obitelji članova dobrovoljnih vatrogasnih društava su, pak oslobođene plaćanja komunalne naknade – zaključuje Ratković.

Označeno u