Varaždinci s područja Banfice pozvani da iskažu interes za priključenje na "optiku" Foto: ilustracija

Varaždinci s područja Banfice pozvani da iskažu interes za priključenje na "optiku"

Varaždinske vijesti | 4.11.2018. u 11:37h | Objavljeno u Našim krajem

Iz Grada Varaždina pozivaju sve građane s područja Banfice da ispune obrazac na službenoj stranici Grada kojim iskazuju interes za sklapanje Ugovora o priključenju na svjetlovodnu distribucijsku mrežu - optičku infrastrukturu Smart City Varaždin.

- Banfica je prva faza, dok će ostali dijelovi grada biti na vrijeme obaviješteni o početku radova i mogućnosti priključenja - napominju iz gradske uprave.

Naime, Grad Varaždin u suradnji s tvrtkom Infrastruktura d.o.o. iz Ludbrega gradi novu telekomunikacijsku infrastrukturu (optička infrastruktura Smart City Varaždin) koja se sastoji se od „glavne mreže“ koja je razvedena podzemno u DTK i od „priključaka“ ili pristupne mreže.

- Priključenje na ovu infrastrukturu potpuno je besplatno i preduvjet je da biste mogli koristiti velike brzine prijenosa podataka i ostalih informacija. Tvrtka Infrastruktura d.o.o. ne pruža usluge telefonije, pristupa internetu i televizije, već samo projektira i gradi potrebnu infrastrukturu za tu namjenu. Operatora usluge birate sami, zavisno od potpisanog ugovora o najmu optičke mreže od zainteresiranog operatora usluge i dostupnosti operatera na Vašem području - pojašnjavaju iz Grada.

Detaljne informacije dostupne su na internetskoj stranici Grada Varaždina.