Var. Toplice obilježavaju 1700 godina od rođenja sv. Martina Biskupa, zaštitnika župe

V.M./Varaždinske vijesti | 7.11.2016. u 20:19h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Kroz četiri dana, u Varaždinskim Toplicama održat će se proslava sv. Martina Biskupa, zaštitnika župe u Varaždinskim Toplicama.

U utorak, 8. studenog, nakon mise u 18 sati, održat će se koncert duhovnih i domoljubnih pjesama klape „Sv. Juraj“ Hrvatske ratne mornarice. Povod je 1700. godina od rođenja sv. Martina, a 8. studenog dan je njegove smrti, odnosno rođenja za nebo.

U četvrtak, 10. studenog u 16 sati održat će se otkrivanje i blagoslov „Stope sv. Martina“ ispred župne crkve u Var. Toplicama. Sudjelovat će Grad Varaždinske Toplice, Turistička zajednica Grada, Kulturni centar sv. Martin Hrvatska te iz Župe sv. Martina Mješoviti pjevački zbor, dječji zbor“Martinčeki“.

Uz sudjelovanje KUD-a „Toplice“. Nakon otkrivanja i blagoslova „Stope sv. Martina“ djeca će tradicionalnim nošenjem svjetiljki po kućama i darivanjem navijestiti dolazak blagdana sv. Martina zaštitnika župe.

U petak, 11. studenoga misna slavlja bit će u crkvi sv. Martina u 7,30 i 11 sati, a u 18 sati svečano koncelebrirano misno slavlje uz sudjelovanje svećenika iz dekanata koje predvodi i propovijeda vlč. Branko Horvat, župni vikar iz Lepoglave. Nakon misnog slavlja održat će se prigodno druženje na prostoru ispred crkve kojeg organizira Župna zajednica za domaće vjernike i goste. Organizatori poručuju da su svi posjetitelji dobrodošli.

Proslava sv. Martina Biskupa, zaštitnika župe, završit će se u nedjelju 13. studenog u 18 sati, koncertom „Župnog Tamburaškog orkestra“ pod vodstvom prof. Zlatka Pipleka, a povodom 1700. godišnjice rođenja sv. Martina u župnoj crkvi.