Vandalizam na sportskom igralištu u Prigorcu, obaviještena i policija Foto: Grad Ivanec

Vandalizam na sportskom igralištu u Prigorcu, obaviještena i policija

Varaždinske vijesti | 15.4.2021. u 20:13h | Objavljeno u Našim krajem

- U potpunosti demoliran ormarić za struju sa svim instalacijama te polomljen metalni gol – bilanca je nečijeg divljačkog iživljavanja na sportskom igralištu u Prigorcu, kakav dosad na području našega grada nije zabilježen - napominju iz Grada Ivanca.

Odmah nakon što su predstavnici Mjesnog odbora o uništavanju javne imovine obavijestili Grad Ivanec (a njih su obavijestila šokirana djeca koja su prizor demolirane imovine zatekla kad su se došla loptati na igralište), očevid na terenu izvršio je gradski komunalni redar.

Budući da je utvrđeno da postoji sigurnosni problem, odmah su pozvani predstavnici ovlaštene tvrtke koji su isključili dovod struje kako bi se izbjegla opasnost strujnog udara. Igralište je sada bez struje i bez mogućnosti osvjetljenja u večernjim satima.

- Šteta je velika jer će se morati kupiti novi ormarić sa sklopkama, osiguračima i instalacijama, morat će se platiti rad tvrtke koja će izvršiti demontažu postojećeg i montažu novog, a na teren će morati izaći i Elektra. Nadalje, budući da je gol polomljen i teško je da će se moći popraviti, morat će se kupiti novi, atestiran gol i platiti troškovi njegova postavljanja. S obzirom na razmjere štete i opasnost u koju su počinitelji ovakvim svojim činom doveli prvenstveno djecu pa i odrasle, Grad Ivanec ovaj je slučaj predao policiji - ističu iz Grada Ivanca.

- Uz očekivanje zakonskih sankcija, od počinitelja će Grad zahtijevati podmirivanje kompletnih troškova nabave nove opreme i radova, do zadnje kune. Ovo divljačko, posve bezrazložno uništavanje javne imovine tek je zadnje među više sličnih slučajeva koji su u posljednje vrijeme prijavljeni Gradu. Molimo sve koji o ovom slučaju posjeduju informacije da ih (može i anonimno) dojave Gradu Ivancu ili policiji - poručili su iz gradske uprave.

ivanec_prigorec_vandalizam_14042021_1.jpg

ivanec_prigorec_vandalizam_14042021_2.jpg

ivanec_prigorec_vandalizam_14042021_3.jpg

ivanec_prigorec_vandalizam_14042021_4.jpg

Označeno u