Uzimanje brisova i u Ludbregu, Dječji vrtić Radost zatvoren na deset dana Foto: Grad Ludbreg

Uzimanje brisova i u Ludbregu, Dječji vrtić Radost zatvoren na deset dana

Varaždinske vijesti | 9.11.2020. u 09:21h | Objavljeno u Našim krajem

Kod Doma zdravlja Ludbreg prošli je tjedan postavljen kontejner za uzimanje brisova na koronavirus kod osoba kod kojih postoji sumnja na zarazu.

- Osobe na testiranje upućuje njihov liječnik obiteljske medicine. Testiranje uz plaćanje i dalje je moguće obaviti samo u COVID ambulanti u Varaždinu - napomenuli su iz Grada Ludbrega.

Uzimanje brisova u Ludbregu obavlja se radnim danom, odnosno od ponedjeljka do petka u vremenu od 16 do 19 sati.

Ludbreški stožer civilne zaštite ujendo je izvijestio da će Dječji vrtić Radost, sukladno preporukama epidemiološke službe Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, narednih deset dana biti zatvoren. Stožer civilne zaštite Grada Ludbrega ovim putem moli roditelje za strpljenje.

- Obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije koja je dovela do sve većeg svakodnevnog prijema pacijenata s teškim simptomima u varaždinskoj bolnici, podsjećamo sve građane na obazrivost i odgovornost jednih prema drugima. Približava nam se blagdan svetog Martina, popularno Martinje, ali ove bismo godine veća okupljanja i proslave trebali staviti po strani i prvenstveno razmišljati o svom i zdravlju svih oko nas. Apeliramo stoga na građane da slijede upute i preporuke koje su na snazi te smanjimo broj bliskih kontakata kako bismo što prije zaustavili širenje bolesti. Odgovornost je na svakome od nas. Čuvajmo zdravlje! – kaže Renata Potočnik, zamjenica gradonačelnika i načelnica Stožera civilne zaštite Grada Ludbrega.