Uz vola, utakmicu i mnoštvo zabave u susret Danu općine

vv | 1.10.2024. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Dani Općine Veliki Bukovec približavaju se svom vrhuncu, a protekla nedjelja donijela je sportsko- zabavno događanje na nogometnom igralištu NK Poljoprivrednik u Kapeli Podravskoj. Brojni mještani i posjetitelji okupili su se kako bi sudjelovali u sportskim i društvenim aktivnostima koje su obilježile vikend uoči Dana Općine.

Jedan od središnjih događaja dana bila je napeta nogometna utakmica između domaćina, NK Poljoprivrednika i gostujuće momčadi NK Sloboda iz Varaždina, u sklopu 2. ŽNL. Utakmica je bila prepuna uzbuđenja i dramatičnih trenutaka, a završila je rezultatom 1:1.  Dok su stariji uživali u nogometnim uzbuđenjima, najmlađi posjetitelji imali su priliku zabaviti se na velikom napuhancu, koji je bio nepresušan izvor radosti i smijeha. Osim sporta, organizatori su se pobrinuli za bogatu ponudu jela i pića, a pečeni vol bio je prava gastronomska atrakcija. Uz vola, Društvo žena Kapela Podravska, Društvo žena Dubovica te Društvo žena iz Velikog Bukovca pobrinule su se da nikome ništa ne nedostaje. Pripremile su ukusne fritule, lepinje, a kasnije i pečene kestene.

Načelnik Općine Veliki Bukovec, Franjo Vrbanić izrazio je svoje zadovoljstvo odazivom i organizacijom.

- Nažalost, naši dečki nisu uspjeli sačuvati prednost, ali pokazali su pravi sportski duh i borbenost. Posebno me veseli što smo uspjeli privući velik broj mještana i posjetitelja, kako onih starijih, tako i djece koja su uživala u igrama i skakutanjima na napuhancima. Atmosfera je bila sjajna, a posebno sam ponosan na naše lokalne volontere i organizatore koji su se pobrinuli da ništa ne nedostaje –
rekao je načelnik.

Društvo žena Kapela Podravska, Dubovica i Veliki Bukovec uz potporu članova NK Poljoprivrednik i Općine, imali su ključnu ulogu u organizaciji događaja, osiguravajući da sve prođe u najboljem redu. Zahvaljujući njihovom trudu, vesela nedjeljna zabava protekla je u
prijateljskoj i opuštenoj atmosferi.

No proslava Dana Općine Veliki Bukovec još nije gotova. Posljednji dan obilježavanja bit će u petak, 4. listopada, kada će se održati svečana sveta misa u župnoj crkvi svetog Franje Asiškog s početkom u 11 sati. U večernjim satima, u 18:30, u Eko-etno selu svetog Franje Asiškog, u Agroturizmu Požgaj, održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća. Dodajmo da i Osnovna škola Veliki Bukovec obilježava 55. obljetnicu izgradnje škole te 195 godina početka sustavnog obrazovanja na tom području.