Ususret 50. obljetnici kluba Polet Cestica

vv / općina cestica | 25.5.2024. u 09:27h | Objavljeno u Našim krajem

Nogometni klub Polet iz Cestice za godinu dana proslavit će svoj 50. rođendan. Kako se približava obljetnica, klub u suradnji s Općinom Cestica marljivo radi na izgradnji još boljih uvjeta za seniorsku ekipu Poleta i za svu djecu s ovog područja koja igraju nogomet. Posebno je vrijedno spomenuti da se iz Općine Cestica prijavilo 9 polaznika HNS-ove akademije za trenere, od čega je čak 5 polaznika iz Poleta. Budući treneri će značajno podići razinu rada klubova iz općine i djece u nogometnom centru.

Slika2.jpg

Novi infrastrukturni projekti

Posljednji veći infrastrukturni projekt bila je izgradnja pomoćnog terena koja se bliži kraju. Teren, dimenzija 70 m x 40 m, financiran je od strane Općine Cestica, dok su izgradnju ograde i popratnih sadržaja svojim rukama i financijskim sredstvima odradili uprava, navijači i igrači kluba. Pomoćni teren će se koristiti za treniranje i odigravanje utakmica selekcije U9 nogometnog centra Cestica, čime će se dodatno unaprijediti uvjeti za najmlađe sportaše.

Sezona izazova i pouka

Kako se sezona u Elitnoj ligi, najvišem rangu Županijskog nogometnog saveza Varaždin bliži kraju, konačna tablica sve je izvjesnija. Usprkos velikom trudu svih u klubu, rezultat na terenu je ove sezone izostao i Polet će sezonu završiti na 11. mjestu na tablici.

Slika3.jpg

Nema neuspjeha, samo lekcija!

„Situacija na tablici za Polet nije zadovoljavajuća, ciljevi su nam bili viši, ali ozljede ključnih igrača, malo nogometne nesreće i neiskustva donijelo je ovu poziciju na tablici. Mogli smo bolje, ali sad nema natrag. Ne smatramo ovo neuspjehom, samo lekcijom koju smo svi skupa sad naučili.

Unatoč brojnim porazima  uprava kluba nikad nije „potonula“, stajali smo cijelo vrijeme iza naših igrača i trenera te oni imaju našu punu podršku. Porazi su teže pali našim igračima, dečki su mladi i emotivnije doživljavaju svaki neuspjeh na terenu“, rekao je član uprave Mario Borak.

Slika4.jpg

Planovi za sljedeću sezonu?

Planiramo kroz ljeto dovesti trenera koji će biti zvučno ime u našoj županiji te po njegovoj preporuci pojačati se kvalitetnim igračima u predstojećem prijelaznom roku. Sljedeća sezona jedna je od bitnijih jer slavimo 50. rođendan kluba i želimo našim navijačima i podupirateljima pokloniti pobjede i jednu od rezultatski boljih sezona. Cilj je zadržati postojeću okosnicu igračkog kadra i dovesti pojačanja koja će naše igrače učiniti boljima.

Predsjednik kluba Stjepan Dobrotić ističe: "Vratili smo dvojicu odličnih igrača iz naše općine, Matiju Šenkiša i Kristijana Županića, koji su igrali za klubove u Sloveniji. Naš golman i kapetan momčadi Luka Domjan cijelo se vrijeme trudi održati ekipu na okupu i djeluje na terenu kao produžena ruka uprave kluba. Naši mladi igrači Rok Težak, Karlo Marčec, Mihael Domjan, Renato Veselnik, Jakov Borak i Filip Florjanović odigrali su puno minuta ove sezone i sigurno stekli iskustvo koje će nam koristiti u sljedećim godinama."

Slika5.jpg

Polet kao nogometni centar zaslužuje igrati Elitnu ligu

Sljedeći tjedan odigrat će se posljednje kolo prvenstva, nakon čega čekamo odluku Županijskog nogometnog saveza Varaždin u kojoj ligi će Polet nastupati.

„Klub je pozitivno prošao licenciranje ŽNS-a i dobili smo licencu za Elitnu ligu u sljedećoj sezoni. Zadovoljavamo sve uvjete natjecanja, od infrastrukturnih do igračkih, a posebno se prati broj aktivnih igrača u mlađim kategorijama. Polet je u svemu tome besprijekoran što nije slučajno jer smo godinama ulagali u uvjete umjesto da trošimo većinu sredstava na igrače. U sljedećih godinu dana dobit ćemo pet novih trenera s C kategorijom za mlađe uzraste, a naš voditelj nogometnog centra uvijek prijavljuje Polet na svaki događaj ŽNS-a Varaždin koji promovira sport kod djece. Vjerujemo kako ćemo i u sljedećoj sezoni natjecati se u Elitnoj ligi jer Cestica to zaslužuje kao jedan od nogometnih centara u našoj županiji", zaključio je član uprave Tomislav Lazar.