Uskrsni paketi za korisnike projekta "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku"

VV | 1.4.2021. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem

Uključene u projekt "Zaželi bolji život u Klenovniku i Lepoglavi" ovih će dana zasigurno razveseliti paketi koje će dobiti povodom Uskrsa.

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško povodom uskrsnih su blagdana na projektu zaposlenim gerontodomaćicama, riječ je o šest žena iz skupine teško zapošljivih osoba koje su zahvaljujući ovom projektu dobile posao i priliku da se uključe u tržište rada, uručili prigodne uskrsne pakete.

Pri tom su im zahvalili što s iznimnom angažiranošću obavljaju svoju posao i doprinose uspješnoj provedbi projekta zahvaljujući kojem je 50-ak osoba u nepovoljnom položaju, s područja ovih dviju jedinica lokalne samouprave, dobilo potrebnu pomoć u kući.

Kao i zaposlenim gerontodomaćicama, i njima će ovih dana biti uručeni prigodni uskrsni paketi koje su osigurali Grad Lepoglava i Općina Klenovnik. Naime, Grad Lepoglava, kao nositelj te Općina Klenovnik, kao projektni partner, daju maksimalnu potporu projektu osiguravajući uvjete za provedbu dodatnih aktivnosti poput ove. Zahvaljujući toj potpori zaposlenim će gerontodomaćica biti isplaćene i uskrsnice.

- Pozitivne reakcije, kako s vaše strane tako i osoba kojima se u okviru projekta pruža pomoć u kući, potvrđuju uspješnost i opravdanost ovog projekta. Izuzetno nam je važno da smo provodeći ovaj projekt osigurali neophodnu skrb za naše najugroženije građane, ali i posao za vas koje ste se dokazale kao vrijedne i marljive radnice – poručio je okupljenim gerontodomaćicama gradonačelnik Marijan Škvarić.

Za provedbu projekta "Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku" Grad Lepoglava je, kao nositelj projekta, na natječaju za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. - 2020. ostvario potporu u iznosu od 524.300 kuna.

zazeli_lepoglava_paketi_uskrs_01.jpg

zazeli_lepoglava_paketi_uskrs_03.jpg

zazeli_lepoglava_paketi_uskrs_05.jpg

zazeli_lepoglava_paketi_uskrs_09.jpg

zazeli_lepoglava_paketi_uskrs_12.jpg