Uskoro počinju radovi na energetskoj obnovi zgrade Općine Sračinec

Varaždinske vijesti | 21.2.2019. u 16:24h | Objavljeno u Našim krajem

Božidar Novoselec u ime Općine Sračinec te Zvjezdana Erceg i Roman Svetec u ime zajednice ponuditelja, u kojima su tvrtke CORE UPRAVLJANJE d.o.o. i ENERGO-S d.o.o., potpisali su ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Općine Sračinec.

- Ova zgrada posljednji je objekt u vlasništvu Općine koji još nije prošao postupak rekonstrukcije s ciljem povećanja energetske učinkovitosti. Imamo jako velike troškove grijanja, i ovo će nam se ulaganje brzo isplatiti. Objekt će dobiti novu fasadu, vanjska stolariju, izolaciju stropova, ugradit će se LED rasvjeta te najvažnije - podizač topline. Sam natječaj je bio izuzetno zahtjevan, ovim putem zahvaljujem svojem zamjeniku Krunoslavu Lukačiću koji je koordinirao poslovima oko natječaja - rekao je načelnik Novoselec prilikom potpisivanja ugovora.

Općina Sračinec aplicirala je Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja s projektom energetske obnove zgrade Općine. Ukupna vrijednost projekta s PDV-om nakon provedenog postupka javne nabave je milijun i 370 tisuća kuna, a Ministarstvo graditeljstva je Općini odobrio projekt te će ga financirati s nešto više od 500.000 kuna. Dodatna sredstva za sufinanciranje spomenutog projekta Općina Sračinec je uspjela namaknuti iz Fonda za sufinanciranje EU projekata i to 264.000 kuna pa je time postignuto sufinanciranje od gotovo 60% vrijednosti projekta.

- Pred nama je dosta građevinskih i strojarskih radova i zbog toga smo prema Općini nastupili kao zajednica ponuditelja. Zadovoljstvo nam je da ćemo našim radom doprinijeti kvaliteti ove građevine i razvoju Općine Sračinec - rekla je Erceg.

Zgrada Općine Sračinec stara je više od 100 godina i jedan je od najprepoznatljivijih objekata u Sračincu. U njoj je nekad bila škola, dječji vrtić i ambulanta, a od osnutka Općine Sračinec, u njoj djeluje Općinsko vijeće, načelnik i općinski službenici. I nakon energetske obnove zgrade, ona će zadržati svoj prepoznatljiv izgled.

20190220-09_00_08-IMG_1875.jpg

20190220-09_02_54-IMG_1894.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci